Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου, που φέτος έχει επιμέρους θέμα: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση», το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα Τόρνου και τον Σύλλογο των απανταχού Τορνιωτών «Η Μεγάλη Βρύση», διοργανώνει το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, και ώρα 10 το πρωί, στον Τόρνο, εθελοντική δράση φυσικού περιβάλλοντος.

Αρχικά θα γίνει αποκατάσταση δύο πέτρινων αλωνιών στη θέση Προφήτης Ηλίας και καθαρισμός του χώρου της Μεγάλης Βρύσης του Τόρνου, Στη συνέχεια, για όσους επιθυμούν, θα γίνουν δύο δασικές διαδρομές σε μονοπάτια, ταυτόχρονα, προκειμένου να επιλέξει ο καθένας: 1. Μονοπάτι Ε – Είναι τμήμα του μονοπατιού των Προσκυνητών, από τον Προφήτη Ηλία μέχρι τη βρύση του οδικού άξονα. Μία εύκολη, απλή διαδρομή 2 χλμ. 2. Μονοπάτι Η – Από την Μεγάλη Βρύση μέχρι τη θέση Μαντουλάκες, όπου υπάρχουν υπεραιωνόβια έλατα. Μία μέτριας δυσκολίας κυκλική διαδρομή 4 χλμ. Το σημείο συνάντησης είναι αμέσως μετά τον Τόρνο (στο δρόμο προς Καστανιά) στη διασταύρωση με τον χωματόδρομο που οδηγεί στη Μεγάλη Βρύση. Προτείνεται να ανεβούν τον χωματόδρομο μόνο αγροτικά ή αυτοκίνητα ψηλά τύπου τζιπ. Για όσους έρθουν με απλό, χαμηλό ΙΧ θα υπάρχουν κατάλληλα αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους στη Μεγάλη Βρύση από εκεί (περ. 2 χλμ χωματόδρομος).

Προτεινόμενος εξοπλισμός: Καπέλο, σακίδιο με μπουκάλι για νερό και κολατσιό, ατομικά γάντια εργασίας (αν χρησιμοποιείτε), παπούτσια για ορεινή πεζοπορία.Δεν χρειάζεται να φέρετε εργαλεία, θα υπάρχουν τα αναγκαία. Πηγή νερού υπάρχει τόσο στη Μεγάλη Βρύση, όσο και στο τέρμα και των δύο προτεινόμενων διαδρομών. Παρακαλούμε να τηρούνται οι οδηγίες υγείας του ΕΟΔΥ. Παρακαλούμε, για να είναι ευχερής ο σχεδιασμός και η καλή λειτουργία της δράσης, οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/YaV4x8144e1Hq1jU9