ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Συνεργαζόμαστε με τον Πρωθυπουργό

για όλες τις κρίσιμες προκλήσεις του τόπου μας»

Με τους Περιφερειάρχες της χώρας συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Προ της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, προκειμένου να καθοριστούν οι βασικοί άξονες της συζήτησης.

Η συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό και ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο, είχε ως κεντρική θεματολογία:

Οικονομικά/Αναπτυξιακά εργαλεία (ΕΣΠΑ-Ταμείο Ανάκαμψης-ΠΔΕ).

Θέματα λειτουργίας των Περιφερειών σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

Θεσμικό πλαίσιο/Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση.

Η όλη συνάντηση είχε βαρύνουσα σημασία στην παρούσα φάση όχι τόσο για την ουσία των ζητημάτων που συζητήθηκαν αλλά για το προεκλογικό φόντο πάνω στο οποίο έγινε, αφού πλησιάζουν και οι βουλευτικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές και τα σενάρια πολλά.

Κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πολύ καλή πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και τις εξαιρετικές προοπτικές του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ενημέρωσε επίσης, τον Πρωθυπουργό για την ετοιμότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε ό,τι αφορά την υλοποίηση έργων στον άξονα οδικής ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έθεσε, ακόμη, το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ειδικότερα την ανάγκη αύξησης των σχετικών πιστώσεων. Επιπλέον, πρότεινε τη μεταφορά συγκεκριμένων ομάδων έργων, όπως τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, στο αντίστοιχο σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης. Η πρόταση συμφωνήθηκε να εξεταστεί με θετική προδιάθεση από τους συναρμόδιους Υπουργούς.