Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου, συνεχίζοντας την εκδοτική της δραστηριότητα εξέδωσε το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο της με τίτλο «Ένα βιβλίο…ένας συγγραφέας …κι εμείς».

Το εν λόγω βιβλίο καταγράφει τη δραστηριότητα της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης κατά την επτάχρονη λειτουργία της. Πιο συγκεκριμένα – όπως διαβάζουμε στη αρχή του βιβλίου – πρόκειται για μια έκδοση που περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων στο κοινό της πόλης, βιβλία και συγγραφείς που συζητήθηκαν στις συγκεντρώσεις των μελών και ακόμη τα βιβλία που επέλεξαν να παρουσιάσουν κάποια από τα μέλη, θα αφήσει το γραπτό αποτύπωμα μιας ωραίας και πολύ δημιουργικής συνάντησης.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου ιδρύθηκε το 2000 και στεγάζεται στο κτίριο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους των δύο Δήμων της Ευρυτανίας ανεξαρτήτου ηλικίας και σκοπός της είναι η μεταλαμπάδευση της γνώσης. Διαθέτει πάνω από 15000 τίτλους βιβλίων αλλά και οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αναφέρεται σε εκπαιδευτικά, αθλητικά, πολιτιστικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, ψυχαγωγικά και άλλα ειδικά θέματα που αφορούν την υγεία, την επαγγελματική αποκατάσταση, το κράτος και τη διοίκηση. Όλο το υλικό είναι ταξινομημένο με βάση το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Dewey και είναι στη διάθεση του κοινού μέσω αυτοματοποιημένου καταλόγου. Μέρος των τίτλων αποτελούν συγγράμματα Ευρυτάνων συγγραφέων τα οποία έχουν κυρίως τοπικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Προσφέρει δανεισμό  έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, αναγνωστήριο, οnline κατάλογο του υλικού της, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και pc, παιδικό τμήμα αποτελούμενο από 2.000 περίπου τίτλους και επιτραπέζια παιχνίδια και κινητή Βιβλιοθήκη αποτελούμενη από 1.763 τόμους βιβλίων.