Ψηφιδωτό για τον αναμορφωτή της Ι.Μ. Προυσού

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που θα γίνουν στο Δήμο Καρπενησίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Καστανιωτών Ευρυτανίας ‘Ο Άγιος Δημήτριος’ αποφάσισε  να τοποθετήσει στήλη, στην πλατεία του χωριού, με μια εικόνα – ψηφιδωτό του Κύριλλου Καστανοφύλλη.

Αν τα μέτρα Covid το επιτρέψουν, το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου 2021 ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τα αποκαλυπτήρια της εικόνας, ομιλίες, παρουσίαση βιβλίου με θέμα την Αποκλείστρα και πιθανά παραδοσιακούς χορούς. Η πλατεία του χωριού, θα ονομαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει το καλοκαίρι, «Πλατεία Κύριλλου Καστανοφύλλη».

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην έδρα του Δήμου, το Καρπενήσι, όπου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάποιος από τους δρόμους της Πόλης, θα φέρει το όνομα του Κυρίλλου.

Το ΔΣ του Συλλόγου απευθύνει κάλεσμα στους Καστανιώτες και σε φίλους του Συλλόγου, για την οικονομική ενίσχυση με οποιοδήποτε ποσό, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο, με δεδομένο ότι για την κατασκευή του ψηφιδωτού και της στήλης θα απαιτηθεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Για τις δωρεές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου στα τηλ.: 6977 668 616 (Αριστείδης Ντέκας), 6944 556 990 (Κωνσταντίνος Μπώκος), 6972 851 912  (Νικολαος Σιάτρας). Όλες οι προσφορές σας θα ανακοινωθούν στην εφημερίδα μας «Ο Καστανιώτης».