Κάλεσμα για τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού

Με ανάρτησή της η εθελόντρια της Παλιάς Βίνιανης κας Βούλας Σούκη, που εδώ και πάνω από μια δεκαετία εργάζεται συστηματικά για την ανάδειξη του χωριού, έκανε κάλεσμα για τη συγκέντρωση ντοκουμέντων με τις μνήμες του παρελθόντος του ιστορικού χωριού. Συγκεκριμένα η ανάρτησή της αναφέρει τα ακόλουθα:

‘‘Η Βίνιανη ήταν ένα χωριό απέραντα ανθρώπινο που απάνθρωπα εξαντλήσαμε χωρίς να προλάβουμε να το γνωρίσουμε. Στο χωριό “φάντασμα ” όπως συχνά επαναλαμβάνεται ο χαρακτηρισμός, πόσο παράδοξο, δεν έζησαν μορφές μυθικές που έπλασε η φαντασία, μα άνθρωποι με σάρκα και οστά οι οποίοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν για πολύ μακριά όπου μεγαλούργησαν. Εκεί όπου βρέθηκαν δεν την αναπολούσαν μόνο, αλλά την τροφοδοτούσαν ώστε να γίνει το Αρχοντοχώρι της περιοχής. Όσοι λοιπόν έχουν μνήμες, εικόνες, κυρίως φωτογραφίες από την ακμάζουσα Βίνιανη ας τις μοιραστούν μαζί μας και ας διαδώσουν την προσπάθεια αυτή συγκέντρωσης πληροφοριών που θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν έτσι ώστε να φωτίσουν την εντός, εκτός και πέριξ των τειχών Βίνιανη. Όλοι μαζί να περιπλανηθούμε στα καλντερίμια της, να παραβρεθούμε στις γιορτές και πανηγύρια της, να παρακολουθήσουμε κινηματογραφική ταινία στην πλατεία Αγ. Αναργύρων, να βρεθούμε νοερά με τους μαθητές στο προαύλιο του σχολείου, με τις Βινιανίτισσες στην κρήνη και το πλυσταριό, να ανταμώσουμε στα καφενεία, στα τσαγκαράδικα, στα παντοπωλεία, στ’ αλώνια τον θεριστή. Σκοπός αυτής της προσπάθειας να φωτιστεί και αποτυπωθεί στο χαρτί η “καθημερινή ” Βίνιανη άγνωστη ακόμη και στους Βινιανίτες’’.

Για την αποστολή φωτογραφικού υλικού και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Βούλα Σούκη, εθελόντρια για τη Βίνιανη, στο τηλ. 697 2831623.