Μπισκότα με μαρμελάδα από κράνα… την υπερτροφή της Ευρυτανίας

0
310

Προετοιμασία: 20’ | Ψήσιμο: 45’| Μερίδες: 8
Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
150 – 200 γρ. μαρμελάδα από κράνα*

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου και ανακατεύουμε για ακόμα λίγο. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου, φοράμε γάντια μιας χρήσης και πλάθουμε σε μπαλάκια με το μέγεθος τους να είναι όμοιο με ένα καρύδι. Τοποθετούμε τα μπαλάκια στο ταψί αφήνοντας 2 – 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους και τον αντίχειρα μας πιέζουμε το κέντρο τους ώστε να δημιουργήσουμε μια μικρή λακουβίτσα. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα βαθουλώματα των μπισκότων με αυτή. Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: www.giorgostsoulis.com