Ακριβώς πέντε χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που αποφασίσαμε να αναλάβουμε τον Ευρυτανικό Παλμό και ομολογώ ότι δεν φανταζόμουν ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν τόσο περιπετειώδες και τόσο όμορφο. Μέσα από ‘περιπέτειες’, συγκρούσεις, δικαστικές διαμάχες, σκληρά lockdown, συστηματικό (και συστημικό) πόλεμο, βγαίνουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί, με την αγάπη των αναγνωστών μας και την αγωνία αυτού του τόπου να μας δίνει το κίνητρο να κάνουμε συνεχώς ένα βήμα πιο μπροστά.

Από την αρχή, έχουμε δεσμευτεί ως ομάδα ότι σε κάθε επιστροφή από την καλοκαιρινή παύση, θα προσθέτουμε και κάτι καινούριο στην ύλη ή τη δομή της εφημερίδαςμας, δέσμευση που τηρούμε όλα αυτά τα χρόνια παρά τις αντιξοότητες.

Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2021, ο Ευρυτανικός Παλμός κυκλοφορεί φέρνοντας μια εντελώς νέα εποχή στην ενημέρωση του τόπου μας, με καινοτόμες αλλαγές που αλλάζουν τα δεδομένα του τοπικού τύπου όπως τον ξέραμε μέχρι τώρα.

Η αλλαγή ξεκινά με ακόμη περισσότερο εμπλουτισμό της ύλης με νέες στήλες και γελοιογραφία σε εβδομαδιαία βάση. Συγκεκριμένα:

  • 2 νέες μόνιμες στήλες

‘Καυτή Καρέκλα’

Κάθε εβδομάδα κάποιο πρόσωπο της επικαιρότητας (πολιτικός ή μη) θα κάθεται στην ‘Καυτή Καρέκλα’ του Ευρυτανικού Παλμού και θα απαντά σε μια ερώτηση που θα αφορά το φλέγον ζήτημα της εβδομάδας στον τόπο μας.

‘Up&Down’

Η στήλη αυτή θα θίγει τα κακώς και τα καλώς κείμενα σε Καρπενήσι και Άγραφα. Όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας και ή μας ανεβάζουν τη διάθεση ή μας απογοητεύουν και μας προβληματίζουν.

‘Αγορά’

Μια νέα δυναμική στην τοπική αγορά που θα τονώσει την οικονομία του τόπου. 

  • Γελοιογραφία

Επειδή ένα σκίτσο μπορεί να ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, κάθε εβδομάδα η πένα έμπειρων σκιτσογράφων θα …μιλάει για εμάς θίγοντας την τοπική επικαιρότητα!

  • Για 1η φορά τα χωριά της Ευρυτανίας στο επίκεντρο του ρεπορτάζ με δισέλιδο αφιέρωμα για τους ανθρώπους, την ιστορία, το παρόν και τα προβλήματά τους.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα το κεντρικό θέμα του Ευρυτανικού Παλμού θα αφιερώνεται σε κάποιο από τα χωριά της Ευρυτανίας, όχι μόνο αναδεικνύοντας την ιστορία και τις ομορφιές του, αλλά θίγοντας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.

  • Τα τελευταία πέντε χρόνια ‘Ο Ευρυτανικός Παλμός’ έφερε κάτι νέο στη δημοσιογραφία του τόπου: την Έρευνα. Πολλά από τα δισέλιδα κεντρικά ρεπορτάζ αφιερώθηκαν στην Ευρυτανία, τους ανθρώπους, την επιχειρηματικότητα, τις προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και στα προβλήματά της. Αφορμή για τα περισσότερα ήταν ένα σχόλιο, μια συζήτηση, ακόμα και κάποιος προβληματισμός κάποιου από εσάς, κάποιου αναγνώστη μας. Στόχος μας είναι όλη αυτή η διάδραση που αναπτύχθηκε με όλους εσάς, πάντα έχοντας στον πυρήνα της Ευρυτανίας, να μπει στο επίκεντρο της έρευνας. Προβληματισμοί και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης της Ευρυτανίας, τα κακώς κείμενα κάθε χωριού και όσων λαμβάνουν αποφάσεις, επώνυμα ή και ανώνυμα, περιμένουμε τη δική σας ‘φωνή’ στο email: erevna@evrytanikospalmos.gr.

Η νέα εποχή του Ευρυτανικού Παλμού είναι ΕΔΩ! Η έκδοση προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής.

Το ΝΕΟ μας προφίλ.

ü  Νέος σχεδιασμός σε έντυπο και ψηφιακό φύλλο

ü  Νέο πιο σύγχρονο και πιο εύχρηστο σχήμα στην έντυπη έκδοση (tabloid)

ü  Σχεδιασμός βάσει της αειφορίας& της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

ü  Οικολογική εκτύπωση & μελάνι

ü  Μηδενικές εκπομπές αζώτου κατά την εκτύπωση

ü  Εξοικονόμηση ενέργειας 80% κατά την εκτύπωση

ü  Ανακύκλωση & Μείωση του οικολογικού αποτυπώματος

ü  Αύξηση του τιράζ

ü  Νέα μειωμένη τιμή στο περίπτερο

ü  Νέα μειωμένη τιμή για τους συνδρομητές

ü  Νέα σημεία διανομής

ü  Νέες μόνιμες στήλες

ü  Νέες συνεργασίες & συνεργάτες

ü  Έκδοση και κυκλοφορία στην Ευρυτανία

ü  Εσωτερική διανομή εντός και εκτός του νομού

ü  Λειτουργική αυτονομία

ü  Νέες θέσεις εργασίας για τον τόπο

ü  Νέες δυνατότητες για τον αναγνώστη της ηλεκτρονικής έκδοσης

ü  Μεγαλύτερη έμφαση στη στήριξη της τοπικής αγοράς

ü  Ενδυνάμωση του ‘ενεργού πολίτη’

ü  Ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, έρευνα και πολλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!

Ο Ευρυτανικός Παλμός επενδύει στην Ευρυτανία και κάνει πράξη τις απαιτήσεις της νέας εποχής. Μηδενικοί ρύποι, μείωση του οικολογικού αποτυπώματος μας, σεβασμός στο περιβάλλον του πιο καθαρού νομού της Ελλάδας και έναν από τους πιο καθαρούς του πλανήτη, λειτουργική αυτονομία με επίκεντρο την Ευρυτανία και με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στον αναγνώστη, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του.

Η νέα εποχή έφτασε και ο Παλμός μας πάλλεται στους ρυθμούς της! Ένας νέος κύκλος με εντελώς καινούρια δεδομένα ξεκινά και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που σας τον παρουσιάζουμε και γινόμαστε όλοι μαζί κοινωνοί τηςνέας αυτής πραγματικότητας.

Μπες και ‘συ στον Παλμό!

Ελένη Ευαγγελία Αρωνιάδα

Εκδότρια