«Να μας εξηγήσετε την έκθεση του Οικονομικού Επιτρόπου για «ασυμφωνία τραπεζικών λογαριασμών» & «έλλειψη ενημέρωσης τραπεζικών λογαριασμών»

Σε αντεπίθεση προχώρησε για μια ακόμη φορά η παράταξη «Αλλαγή Πορείας», της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου, με τον επικεφαλής της Δημήτρη Λερογιάννη να απαντά με σκληρή κριτική στις δηλώσεις του Δημάρχου, Νίκου Σουλιώτη. Στην απάντησή του αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά παρακολουθούμε την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεται η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή το «Σήμερα» και το «Αύριο» του τόπου μας. Για μια ακόμη φορά γινόμαστε θεατές της εμμονικής, πάγιας θέσης της Ομάδας του Δημάρχου που έχει σαν βάση την ψευδολογία, την καθυστέρηση και τις βαρύγδουπες λέξεις σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και την «ουτοπική» πρόνοια του Δήμου μας.

Πανδημία – Εμβολιασμός

Ο κορωνοϊός εμφανίζεται πλέον πιο επιθετικός και πιο επικίνδυνος. Η πόλη μας πλήρωσε βαρύ τίμημα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Την περίοδο αυτή, που βρισκόμαστε στην εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, γινόμαστε μάρτυρες μιας παράλογης, μαζικής μετακίνησης πολιτών του Δήμου μας στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας. Οι συμπολίτες μας πολλές φορές συνωστίζονται μέσα σε ιδιωτικά οχήματα διότι δεν έχουν τρόπο να προσεγγίσουν το εμβολιαστικό κέντρο. Σας ρωτάμε, για ποιο λόγο δεν προγραμματίστηκε ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών στο Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου; Έγινε κάποια προσπάθεια από μέρος του δήμου να υπάρξει εμβολιαστικό κέντρο στο δήμο μας; Και ποιες ενέργειες γίνονται αυτή τη στιγμή από τον Δήμο Καρπενησίου για την ασφαλή μεταφορά τον πολιτών; Γνωρίζοντας ότι δεν ευθύνεται ο δήμος για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού, ζητάμε να αναλογιστείτε τις δυσκολίες που προκύπτουν για τους δημότες Καρπενησίου μέσω αυτής της διαδικασίας και να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής μετακίνησης, με όχημα του δήμου, απ’ο και προς το εμβολιαστικό κέντρο της Δ. Φραγκίστας.

Εκσυγχρονισμός του στόλου οχημάτων

Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητήσαμε την τοποθέτηση συστημάτων GPS σε όλα τα οχήματα ώστε να μπορεί το γραφείο κίνησης να συντονίζει καλύτερα το στόλο του. Το συγκεκριμένο σύστημα GPS χρησιμοποιείται από άλλους Δήμους με μεγάλη επιτυχία στην εξοικονόμηση χρημάτων, την καλύτερη διαχείριση του στόλου και την ασφάλεια των εργαζομένων. Εμείς δυστυχώς παραμένουμε ακόμα στο «ΘΑ» αναμένοντας τις ενέργειες σας.

Τουριστική ιστοσελίδα Δήμου Καρπενησίου, www.visitkarpenissi.gr

Σε προηγούμενη αναφορά μας, τονίσαμε εντόνως την δυσαρέσκεια μας σχετικά με την προχειρότητα κατά την οποία στήθηκε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όσο και για το υπερβολικό κόστος κατασκευής της. Κύριε Δήμαρχε δηλώσατε επανειλημμένα ΨΕΥΔΩΣ, ότι το κόστος της συγκεκριμένης ανάθεσης ανέρχεται στα 8.500 ευρώ. Εμείς προσκομίζουμε τον αριθμό ΑΔΑ: ΨΣΠ3ΩΕΓ-Π51, όπου με μια γρήγορη επίσκεψη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οι πολίτες μπορούν να δουν ότι το κόστος της συγκεκριμένης ανάθεσης αγγίζει τα 14.656,80 ευρώ. Εμμένετε ακόμα στην θέση σας;

Ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξυπηρέτησης πολιτών

Τονίσαμε επανειλημμένα την ανάγκη που χρίζει ο εκσυγχρονισμός της ψηφιακής διακυβέρνησης του Δήμου. Θέσαμε με μεγάλη επιμονή τους λόγους για τους οποίους ο πολίτης «αξίζει» να λύνει τα προβλήματα του με ένα «κλικ». Η πίεση μας απέδωσε καρπούς έστω και μετά από 7 χρόνια. Ομολογούμε πως η προσπάθεια αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Φυσικά, δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Βοήθεια στο Σπίτι

Ακούσαμε για άλλη μια φορά τον Δήμαρχο να δηλώνει την αδυναμία στελέχωσης του ΒσΣ. Εδώ κ ένα χρόνο περιμένουμε να γίνει πρόσληψή προσωπικού από το Δήμο για να τρέχει το πρόγραμμα με μόνιμο προσωπικό. Κύριε Δήμαρχε, το πρόγραμμα ΒσΣ είναι υποστελεχωμένο χρόνια τώρα. Πείτε μας τι ενέργειες πραγματοποιήσατε τόσο εσείς προσωπικά, όσο και η κ Ζαλοκώστα η οποία επί 5 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της (Ε.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ.) την περίοδο 2014-19. Επίσης σας καλούμε να μας εξηγήσετε τόσο εσείς, όσο και η κ Ζαλοκώστα την έκθεση του Οικονομικού Επιτρόπου όσον αφορά το Χρηματοοικονομικό Έλεγχο της (Ε.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ.) για το οικονομικό έτος 2017 ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει «ασυμφωνία τραπεζικών λογαριασμών με τα υπόλοιπα της Γενικής Λογιστικής»,» έλλειψη ενημέρωσης τραπεζικών λογαριασμών».

Σίτιση Αναπληρωτών Καθηγητών

Τα θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, αντικατοπτρίζουν την εικόνα της ψυχής μας απέναντι στους συμπολίτες μας. Κατόπιν δικής μας πρότασης (κ Μπουλάκος Σπυρίδων), εισακούστηκε το αίτημα μας σχετικά με την παροχή δωρεάν γευμάτων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και όχι μόνο στους αρχικούς 20 του προγράμματος. Επίσης αναμένουμε να υλοποιήσετε την δέσμευση σας σε ΔΣ (η οποία εκκρεμεί από το 2020) για την σίτιση και τον μαθητών της Εστίας, ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα μαθητών οι οποίοι δεν λάμβαναν το βραδινό τους γεύμα.

Ράμπες ΑΜΕΑ στις τράπεζες

Από προηγούμενη ερώτηση μας (κ Μαντζιούτας Ιωάννης), σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος μας με τις ράμπες ΑΜΕΑ στα καταστήματα των τραπεζών της πόλης μας. Ο Δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι έχει κοινοποιήσει έγγραφο στα καταστήματα των τραπεζών μέσω του οποίου παροτρύνει να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις συμπληρώνοντας ότι αν μπορούσε θα τα έκλεινε και ‟χθες”. Τονίζοντας ότι είναι «ντροπή» τα καταστήματα των τραπεζών να μην έχουν ράμπες ΑΜΕΑ. Μας έχετε κατηγορήσει επανειλημμένα για λαϊκισμό, αλλά εσείς ξεπεράσατε με αυτή σας τη δήλωση κάθε προσδοκία… Κύριε Δήμαρχε, είναι υποκριτικό και εύκολο να απευθύνετε τέτοιες εκφράσεις όταν πρόκειται για τις ευθύνες των άλλων. Δεν ακούσαμε όμως την αυτοκριτική σας, που από το 2012 που ισχύει ο συγκεκριμένος νόμος, δεν έχετε κάνει σχεδόν καμία παρέμβαση σε σχολεία κ δημοτικά κτήρια όπως οφείλατε μέχρι το τέλος του 2020. Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε πως την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία αναρτήσατε στο προφίλ του δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εξής δήλωση: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» Στη θεωρία πάτε μια χαρά. Στις πράξεις όμως;;;»