Νέο σύντομο κύμα κακοκαιρίας έφερε χιόνια την Πέμπτη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα

1709

Ένα νέο αλλά σύντομο, από ότι φαίνεται, κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη χώρα μας και ιδιαίτερα την κεντρική Ελλάδα στην οποία ανήκει και ο νομός Ευρυτανίας. Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

O έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο Facebook, «Εντυπωσιακότατη η πάλη ψυχρών και θερμών αερίων μαζών πάνω από τον Ελλαδικό χώρο τις επόμενες ημέρες και κυρίως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης όπου θα γίνει ακόμα πιο έντονη χωρίζοντας στα δύο τη χώρα ντύνοντας στα λευκά πολλές ορεινές περιοχές αλλά και περιοχές με πάρα πολύ χαμηλό υψόμετρο της βόρειας Ελλάδας…».

Αναλυτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν από το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, αλλά και στα ορεινά της ανατολικής, όπου ανήκει το Καρπενήσι. Το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης.