Δύο αγαπημένοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις και το μεράκι τους για να φέρουν τα παιδιά κοντά στην παράδοσή μας με τρόπο σύγχρονο και διασκεδαστικό. Η δική μας, πολυδιαβασμένη και πολυαγαπημένη Ράνια Μπουμπουρή και ο Μάκης Τσίτας μόλις κυκλοφόρησαν τα δυο νέα τους βιβλία, με παροιμίες και γλωσσοδέτες, μιας σειράς αφιερωμένης στην παράδοση, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘ΨΥΧΟΓΙΟΣ’.

Στο βιβλίο «Παροιμίες» την εικονογράφηση έκανε η Ανδριάνα Ρούσσου, οι συγγραφείς περιλαμβάνουν σε 56 σελίδες απολαυστικές παροιμίες, που δίδασκαν τις γιαγιάδες και τους παππούδες των γιαγιάδων και των παππούδων μας, και τις γιαγιάδες και τους παππούδες των δικών τους γιαγιάδων και παππούδων. Στα χρόνια που δεν μπορούσαν όλοι να πάνε στο σχολείο, ούτε και μπορούσαν όλοι να έχουν βιβλία στο σπίτι τους και μάθαιναν μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των άλλων· κι ένας τρόπος για να το πετύχουν αυτό ήταν μέσα από τις παροιμίες: φράσεις σύντομες, παραστατικές και συχνά αστείες, βγαλμένες από την καθημερινή ζωή.

Στο βιβλίο «Γλωσσοδέτες» σε ισάριθμες σελίδες οι γλωσσοδέτες είναι τα παιχνίδια με τις λέξεις που είναι διασκεδαστικοί, υπάρχουν μέχρι σήμερα από τα χρόνια τα παλιά. Και μας μπερδεύουν κι εμάς τη γλώσσα, όπως μπέρδευαν τη γλώσσα των γιαγιάδων και των παππούδων των γιαγιάδων και των παππούδων μας, και των δικών τους γιαγιάδων και παππούδων, κομμάτι του πολιτισμού μας.