Ένα κείμενο με τίτλο «Επισημάνσεις» έρχεται ως απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας στην επιστολή-απάντηση του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου σε τοποθέτηση της παράταξης προ εβδομάδων για το μεταναστευτικό και αναφέρει τα εξής:

«Θεωρούμε αναγκαίο να υπενθυμίσουμε ότι από τον Ιούλιο του 2019 κυβέρνηση είναι η ΝΔ. Αυτή αποφασίζει, αυτή ψηφίζει νόμους και όχι κάποιοι άλλοι. Προσφάτως ψηφίστηκε νόμος για το μεταναστευτικό αλλά και το περιβάλλον  που  ειδικά για το νομό μας θα έχει δραματικές συνέπειες. Επομένως  οι όποιες αποφάσεις αφορούν τη ΝΔ και τους  νομοθετούντες βουλευτές της και αυτοί πρέπει να απολογούνται. Το σύστημα αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση  είναι παλιά συνήθεια και δεν αποδίδει πλέον.

Στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία  είναι φυσικά ελεύθερη η έκφραση απόψεων στη βάση βεβαίως των κανόνων που επιβάλλουν το σύνταγμα και οι νόμοι. Η διάκριση και η διαφορετική μεταχείριση με βάση το φύλο, το χρώμα, την εθνότητα κλπ, δεν επιτρέπεται.

Tο πρόσφατο, κείμενο του Βουλευτή Ευρυτανίας που γράφτηκε ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ , εκτός από ασυνάρτητο, αντιαισθητικό και ακροδεξιάς ρητορείας είναι ένα παραλήρημα  ως προς το περιεχόμενο, ως προς την έκφραση και τη γλώσσα γραφής.

Νομίζει  ή μάλλον προσπαθεί να πείσει το ακροατήριό του ότι η κοινωνία έχει την εικόνα που διαμορφώνουν καθημερινά τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ και οι άπειροι δημοσιογράφοι που σιτίζονται με δημόσιο χρήμα στις αυλές των κυβερνητικών στελεχών. Εξιδανικεύοντας την Κυβέρνηση και το έργο της και αποκλείοντας μέχρι στραγγαλισμού κάθε μη αρεστή φωνή.

Η   αλαζονεία και “ψευτομαγκιές”  αφορούν τον ίδιο  και όχι τα στελέχη του Σύριζα.  Περισσότερη αλαζονεία, «ψευτομαγκιά  & μπούλινγκ»  σε κάθε αντίθετη άποψη από τη δική του  δεν νομίζουμε να υπάρχει και αν έχει κάποιος να αναφέρει παράδειγμα που να αφορά τον Σύριζα, ας το κάνει. Δεν το συνηθίζουμε και δεν θα ασχοληθούμε και  στο μέλλον  με αυτού του είδους  και του τρόπου έκφραση απόψεων.

Το προσφυγικό, είναι πλέον μια πραγματικότητα, που ήρθε για να μείνει και την οποία μοιραία θα διαχειριστούμε με βάση τους κανόνες του εθνικού και διεθνούς δικαίου και με βάση την ανθρωπιστική της διάσταση.

Δεν πήρε άραγε είδηση ότι η Κυβέρνησή του έχει πλέον αποδεχτεί  ότι είναι η γεωπολιτική θέση της χώρας μας που δημιουργεί αυτό το πρόβλημα και έχει αφήσει την προηγούμενη ρητορική της  – ως αντιπολίτευση-   που τους χρέωνε στο Σύριζα;

Ας σταματήσει λοιπόν το παραμύθι ότι φταίει ο Συριζα για τον ερχομό των προσφύγων & μεταναστών (που χυδαία ονομάζει λαθρομετανάστες).

Ας μην κλείνει λοιπόν τα μάτια ο Βουλευτής μας μπροστά στο πρόβλημα, γαργαλίζοντας ταπεινά ένστικτα, με μοναδικό σκοπό το βραχυπρόθεσμο, μικροκομματικό και κυρίως προσωπικό  συμφέρον και ας μην ποτίζει την τοπική κοινωνία με το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Τις ενστάσεις και τα παράπονα στην κυβέρνησή του.

Καθένας μας  και στο βαθμό που του αναλογεί, Ευρωπαίοι, Έλληνες, Ευρυτάνες, καλούμαστε να συμβάλουμε στην ορθή διαχείριση του θέματος και σε διάλογο με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Όσον αφορά τα λεγόμενα ρουσφέτια με  την  αναφορά και μόνο «γελάει ο κάθε πικραμένος». Να του θυμίσουμε το επιτελικό κράτος και τους διορισμούς ημετέρων σε νεοδημιουργηθείσες καλοπληρωμένες θέσεις έναντι ελαχίστων μετακλητών και  μισθών επί Συριζα;

Σε αυτό το άθλημα είναι πρωταθλητές, κανένας δεν μπορεί ούτε υποτυπωδώς να τους συναγωνιστεί ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο έχει αναχθεί σε επιστήμη. Έχουν εδραιωμένο, ένα σύστημα με «ημέτερους & κολλητούς» με μηχανισμούς και τρόπους να εξαφανίζουν από την Ευρυτανία, τους ανεπιθύμητους και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Ας αναφερθεί έστω σε ένα ρουσφέτι του Σύριζα.

Με βάση την  πρόσφατη ανακοίνωση, φαίνεται να ενστερνίζεται την γνωστή ρήση «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε». Τόση επιμονή στην ελευθερία του λόγου που επικαλείται !!!   «Χαίρε Καίσαρ».»