Ξεκίνησε ο εκσυγχρονισμός αναβατήρων και εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου

3159

 

Όπως αναλυτικά είχε γράψει ο Ευρυτανικός Παλμός σε πρόσφατο φύλλο του, ένα Χιονοδρομικό Κέντρο υψηλών προδιαγραφών έχουν ως όραμά τους οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, το οποίο θα αποτελεί από  φέτος την πρώτη επιλογή για τους δεινούς μικρούς και μεγάλους χιονοδρόμους, απολαμβάνοντας το χιόνι με ασφάλεια αλλά και τις άριστες εγκαταστάσεις του.

Το σημαντικό αυτό έργο ξεκίνησε να υλοποιείται, καθώς αφού υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» προϋπολογισμού 1.500.000,00 € και η πλήρης αναβάθμισή του, πριν από λίγες ημέρες ο ανάδοχος του έργου έβαλε μπρος τις εργασίες.

Το έργο αφορά στην πλήρη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου και περιλαμβάνει: τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αναβατήρων, την προμήθεια και εγκατάσταση ενός καινούριου ταινιόδρομου αρχαρίων χιονοδρόμων με προστατευτικό σκέπαστρο – τούνελ, μοναδικού στην Ελλάδα, την προμήθεια και εγκατάσταση ενός καινούριου περιστροφικού Καρουζέλ χιονοδρόμων, προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων πιστών, υλικών σήμανσης και ασφάλειας πιστών και ειδικού εξοπλισμού για την δημιουργία πάρκου δραστηριοτήτων παιδιών στο χιόνι, προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού πίνακα κατάστασης λειτουργίας του ΧΚΚ με χάρτη πιστών και εγκαταστάσεων, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έκδοσης, διαχείρισης και ελέγχου εισιτηρίων, καθώς και δημιουργία δικτύου μικροφωνικών εγκαταστάσεων.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του έχει ήδη αρχίσει καθώς μεγάλο κομμάτι του έργου θα εκτελεστεί πριν την έναρξη της φετινής χιονοδρομικής χρονιάς. 

Όλοι οι επισκέπτες πρόκειται να βιώσουν αξέχαστες εμπειρίες σε ένα υπερσύγχρονο Χιονοδρομικό Κέντρο, στο Καρπενήσι; Πρότυπο baby lift- ταινιόδρόμου αρχαρίων με προστατευτικό σκέπαστρο – τούνελ, μοναδικού στην Ελλάδα όπως περίπου θα κατασκευαστεί στο Βελούχι. Σχεδιάζοντας το νέο χιονοδρομικό Βελουχίου, η Περιφερειακή Αρχή με τους μηχανικούς του έργου. Από φέτος τίθεται σε λειτουργία 80 μέτρα κλειστός κυλιόμενος τάπητας για αρχάριους απέναντι αυτού του Θησέα ενώ ολοκληρώνεται και ο εκσυγχρονισμός των εναέριων αναβατήρων με νέα καθίσματα.