4 ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί στην Ευρυτανία

4050

 

Ξεκινούν ξανά οι πλειστηριασμοί ακινήτων

4 ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί στην Ευρυτανία

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και θα γίνονται τρεις ημέρες την εβδομάδα με διευρυμένο ωράριο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πιστεύει ότι θα είναι όλα έτοιμα έως το τέλος του μήνα, αλλά νομικοί κύκλοι κρατούν επιφυλάξεις και θεωρούν ότι  πως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να ευδοκιμήσουν οι νέες ηλεκτρονικές μέθοδοι και να δρομολογηθούν οι σχετικές εργασίες μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Στην Ευρυτανία θα βγουν στο σφυρί τέσσερα (4) ακίνητα, τριών οφειλετών με την πρώτη στις 11 Οκτωβρίου να αφορά ακίνητο στο Κλαυσί Ευρυτανίας για οφειλές στην Τράπεζα Πειραιώς. Τους δυο πρώτους μήνες του 2018 ακολουθούν τα τρία υπόλοιπα ακίνητα με επισπεύδοντες την Alpha Bank και μια διαφημιστική ανώνυμος εταιρία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και με διευρυμένο ωράριο από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. ή εναλλακτικά από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα είναι ανοικτού τύπου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υποβάλλονται διαδοχικές προσφορές.

Εντός 15 ημερών απ’ την κατάσχεση να δρομολογείται ο πλειστηριασμός και μόλις  δώδεκα (12) ημέρες για την ακίνητη περιουσία, μετά απ’ αυτόν θα πρέπει να αποδίδεται το περιουσιακό στοιχείο στον υπερθεματιστή.