Οι κοπές πίτας καλά κρατούν!

1584

Με ασταμάτητο ρυθμό συνεχίζονται οι κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας, δίνοντας την ευκαιρία για συναντήσεις Ευρυτάνων, ανταλλαγές ευχών, χορό και διασκέδαση. Την προηγούμενη εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο, πολλοί ήταν οι Σύλλογοι που επέλεξαν να κόψουν την δική τους πρωτοχρονιάτικη πίτα, αποτελώντας παράλληλα οι εκδηλώσεις αυτές και αφορμή για μια καλή συνάντηση με τους φίλους και τα μέλη τους.

Συγκεκριμένα, σε εκδηλώσεις για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, στην ταβέρνα ‘Αγνάντιο’. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γυναικών του Συλλόγου, αλλά και φίλων που έσπευσαν να ευχηθούν στον Σύλλογο να έχει μια δημιουργική χρονιά. Το καλωσόρισμα έκανε η Πρόεδρος κ. Ιουλία Πετροπούλου, κάνοντας τον απολογισμό δράσεων της προηγούμενης χρονιάς και δίνοντας μια μικρή ‘γεύση’ από της δράσεις του 2019. Η κ. Πετροπούλου ευχαρίστησε ξεχωριστά τον Μητροπολίτη Καρπενησίου για την ενίσχυση του Συλλόγου, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Τασιό και τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Ν. Σουλιώτη για την σταθερή υποστήριξη του Συλλόγου. Ευχαριστίες δόθηκαν και στους χορηγούς της βραδιάς και με ιδιαίτερη αναφορά η Κ. Πετροπούλου ευχαρίστησε την νεοσύστατη ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Η Ευρύτη’, για την χορηγία της βασιλόπιτας.  Στην κοπή επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λάππας και η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Ζαλοκώστα, η υποψήφια βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμαΐς Οικονόμου και εκπρόσωποι του Συλλόγου ‘Αγώνας Ζωής’. Το κέφι και ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει, με τους τυχερούς των τριών πρωτοχρονιάτικων φλουριών να κερδίζουν αντίστοιχα μοναδικά δώρα από το Σύλλογο.

Είχε προηγηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συλλόγου Εθελοντών κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών “Αγώνα Ζωής”. Σε μια όμορφη βραδιά, όπως συνηθίζουν τα μέλη του Συλλόγου, μίλησαν για το νόημα της αλληλεγγύηςκαιη Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανθή Κοντοκώστα Μουλιανίτη αναφέρθηκε στην επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στο Συνερδιακό Κέντρο Καρπενησίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Ν. Σουλιώτης και η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Γκαρίλα και η υποψήφια βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμαΐς Οικονόμου.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Ευρυτανίας, στα γραφεία του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος κ. Σεραφείμ Αλατάρης έδωσε τις ευχές για καλή συνεργασία, για το νέο έτος, παρουσία παλιών μελών του Συλλόγου και νέων εγγεγραμμένων. Από την πλευρά του Δήμου Καρπενησίου παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος κα Κονιαβίτη.