Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια

14974

Κατέταξε σε Άγιο τον Όσιο Ιάκωβο

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν την Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ στο Δήμο Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, για να υποδεχτούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, ενώ αναγνώστηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου (του πρώην ηγουμένου της μονής, Ιάκωβου Τσαλίκη).

Στον εορτασμό παραβρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος καθώς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. Το παρών έδωσαν ακόμα, βουλευτές του Νομού, η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου και πολλοί Μητροπολίτες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος τελικά δεν παρέστη στην εκδήλωση.