Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια

0
5630

Κατέταξε σε Άγιο τον Όσιο Ιάκωβο

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν την Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ στο Δήμο Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, για να υποδεχτούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, ενώ αναγνώστηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου (του πρώην ηγουμένου της μονής, Ιάκωβου Τσαλίκη).

Στον εορτασμό παραβρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος καθώς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. Το παρών έδωσαν ακόμα, βουλευτές του Νομού, η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου και πολλοί Μητροπολίτες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος τελικά δεν παρέστη στην εκδήλωση.