Στη Δυτική Ευρυτανία και συγκεκριμένα στο Λημέρι, βρέθηκε για επίσκεψη ο πρώην Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ο κ. Στρατούλης επισκέφθηκε μαζί με τους φίλους του στην περιοχή τον κ. Κώστα Νικολάου και τον πρώην Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Θωμά Κώτσια, την Παλιά Βίνιανη, το Λημέρι, τη Γρανίτσα, την Κάτω Ποταμιά και τη Βαλαώρα, όπου δείπνησε με το Δήμαρχο Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη.

Ο κ. Στρατούλης δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό για την επίσκεψή του:

«Είμαι καλεσμένος με τη σύζυγό μου, οικογενειακών φίλων και στενών συνεργατών στην πολιτική, του Κώστα Νικολάου και της συζύγου του της Αγγελικής και του Θωμά του Κώτσια και της συζύγου του της Φώφης. Με τον Κώστα ήμασταν μαζί στο συνδικαλιστικό κίνημα όταν ήμουν στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και με τον Θωμά ήμασταν μαζί στο Κοινοβούλιο και ήμασταν και από τους Βουλευτές οι οποίοι παραιτηθήκαμε από το αξίωμά μας διότι δεν θέλαμε να ψηφήσουμε και δεν ψηφίσαμε το 3ο μνημόνιο και δεν θα θέλαμε να κάνουμε πράγματα αντίθετα από αυτά που προεκλογικά είχαμε εξαγγείλει. Εδώ που είμαστε στο Λημέρι είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος μέσα στα έλατα, πανέμορφο χωριό Γενικά η Ευρυτανία είναι μια περιοχή της Ελλάδας πολύ όμορφη, που έχει δυνατότητες ανάπτυξης ήπιου τουρισμού. Χρειάζεται αυτό να το δει η πολιτεία σοβαρά και να το σχεδιάσει και για την Δυτική Ευρυτανία, που είναι ας πούμε το πιο παραμελημένο κομμάτι του παλιού Νομού. Και εδώ έχει δυνατότητες και κτηνοτροφικής ανάπτυξης και μελισσοκομίας και ανάπτυξης τουρισμού.

Έχω ζητήσει να πάμε στην Παλιά Βίνιανη, γιατί εκεί είναι το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και η πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης, από τους Γερμανούς Ναζιστές, Ελλάδας. Εκεί ανακηρύχθηκε η Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης, η ΠΕΕΑ, είναι ένα ιστορικό μέρος, πανέμορφο και οπωσδήποτε θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε αυτούς που πρωτοστάτησαν να ελευθερωθεί η πατρίδα μας και τα χώματά μας. Θα πάμε στην Κάτω Ποταμιά, γιατί εκεί ήταν εξόριστοι στην δικτατορία και φίλοι και σύντροφοί μου και άνθρωποι σπουδαίοι που βοήθησαν ακόμα και να γίνει το γεφυράκι που ήταν απαραίτητο να γίνει στο χωριό, στη Γρανίτσα που είναι ένα πανέμορφο μέρος, ένα κεφαλοχώρι για την περιοχή και το χωριό του Ζαχαρία Πααπαντωνίου και εδώ στο Λημέρι που ήταν το Λημέρι του προεπαναστατικού ήρωα και αγωνιστή του Κατσαντώνη. Είναι ιστορικά μέρη. Και στη Βαλαώρα που κρατάει ακόμα ζωντάνια. Είναι ένα χωριό που έχει κτηνοτροφία ακόμα, και οικονομική κίνηση. Ζήτησα ακόμα να δούμε φυσικά και τον Δήμαρχο που γνωριζόμαστε, ώστε να κουβεντιάσουμε τα προβλήματα του Δήμου και με τις όποιες δυνατότητες έχω, να αναδείξω κάποια από αυτά τα προβλήματα. Ήδη ξέρω αρκετά πράγματα που διάβαζα και για τα σχολεία που έχουν συγχωνευτεί κυρίως για το πρόβλημα με τη δημόσια υγεία. Θέλουν ενίσχυση και το πολυιατρείο που είναι στη Γρανίτσα και το Κέντρο Υγείας που είναι στη Φραγκίστα. Θέλουν ενίσχυση, διότι το να είσαι το χειμώνα εδώ και να αρρωστήσεις είναι μια ολόκληρη περιπέτεια να πας να βρεις την υγεία σου. Και να κάνουμε και μία κουβέντα το πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί ευρύτερη η περιοχή που έχει τεράστιες δυνατότητες και βέβαια να προσθέσω και εγώ τη φωνή μου με χιλιάδες άλλες φωνές σε όλη την Ελλάδα, ότι η περιοχή πρέπει να μείνει ελεύθερη από τις ΑΠΕ, από τις βιομηχανικές ΑΠΕ, να γίνει ειδικό χωροταξικό, το ταχύτερο δυνατό που να πάρει υπόψη ότι η περιοχή είναι πανέμορφη και έχει άλλες δυνατότητες να βοηθήσει την ανάπτυξη και του ίδιου του τόπου και ευρύτερα της χώρας μας.

Στην Παλιά Βίνιανη πέρα από το φόρο τιμής που θέλω να αποτίσω στους αγωνιστές της Αντίστασης, θέλω με την παρουσία μου να στηρίξω και την προσπάθεια που έχει γίνει και από τους κατοίκους και από τη νέα δημοτική αρχή, την Επιτροπή Αγώνα που είχε σχηματιστεί για να αποχαρακτηριστεί το χωριό από ‘’κατολισθήσιμο’’ και να ξαναποκτήσει πάλι ζωή. Είναι ένα χωριό πανέμορφο, ιστορικό και νομίζω ότι πρέπει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια».