Πέντε ψωμιά και 6 λίτρα γάλα κάθε μέρα: Η ζωή μιας οικογένειας με 11 παιδιά στο Ωραιόκαστρο εν αναμονή του 12ου.

32591

Σε μια εποχή με μιζέρια και γρίνια η οικογένεια του κ. Βέλτσιου αποδεικνύει ότι όποιος θέλει μπορεί… και μπορεί και ο Θεός μαζί του…

Ο Ζαχαρίας Βέλτσιος και η σύζυγός του Δήμητρα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία πολυμελή οικογένεια, με 11 παιδιά (τρία κορίτσια και οκτώ αγόρια), ενώ περιμένουν και το 12ο παιδί τους σε λίγες μέρες.

Δουλεύοντας ως συνοδός απορριμματοφόρου σε γειτονικό δήμο, ο 42χρονος πατέρας κάνει ό,τι μπορεί για να μη λείψει τίποτα από την οικογένειά του.

«Οι ανάγκες είναι πολλές, αλλά δεν μας πτοούν. Όλα παλεύονται αν υπάρχει υγεία, αν είσαι καλά με τον άνθρωπό σου και δεν έχεις γκρίνια. Κάνω τα πάντα για να εξοικονομήσω κάποια χρήματα και χαιρόμαστε την πολυμελή οικογένειά μας», λέει ο Ζαχαρίας με την αφοπλιστική αισιοδοξία που τον διακρίνει: «Δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε στερηθεί κάτι, ούτε το φαγητό ούτε τη θέρμανση. Μπορεί να ζεσταινόμαστε με ξύλα, αλλά το σπίτι είναι ζεστό. Πιστεύω πως ζούμε σαν βασιλιάδες! Έχουμε τα πάντα. Βέβαια, δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να πάμε όλοι μαζί διακοπές, αλλά δεν μας λείπουν», υπογραμμίζει.

Όσο για τη μητέρα, η ανατροφή των παιδιών της είναι ένας καθημερινός άθλος. Η μητέρα επισημαίνει πως όλοι στην οικογένεια τη βοηθούν ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητές τους, με την 17χρονη Ευθυμία και την 15χρονη Άννα -άριστες μαθήτριες και οι δύο- να αναλαμβάνουν μέρος των καθημερινών υποχρεώσεων που αφορούν τα μικρότερα αδέρφια τους.

Η δωρεά των δύο αγνώστων

Όπως αναφέρει το ζευγάρι, η κοινωνία του Ωραιόκαστρου τους έχει αγκαλιάσει, ενώ όλοι οι κάτοικοι τους συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τρόπο.

«Ακόμη και το αυτοκίνητο μάς το έκαναν δωρεά δύο άγνωστοι, όταν μέναμε στη Νεάπολη», λέει ο Ζαχαρίας και περιγράφει τον τρόπο: «Έδωσαν σε έναν ιερέα, στον Εύοσμο, έναν φάκελο με 11.000 ευρώ και ζήτησαν να μου τον παραδώσει για να αγοράσουμε αυτοκίνητο που να καλύπτει τις ανάγκες μας, γιατί είχαμε ένα παλιό που μας ταλαιπωρούσε. Και δεν μάθαμε ποτέ ποιοι ήταν».

Πέντε ψωμιά και 6 λίτρα γάλα κάθε μέρα!

Όσο για την ποσότητα που χρειάζεται η οικογένεια για να τραφεί καθημερινά, αυτή, όπως είναι φυσικό, είναι αρκετά μεγάλη. Η οικογένεια χρειάζεται κάθε μέρα 5 ψωμιά και 6 λίτρα γάλα που και τουλάχιστον πέντε κιλά πατάτες για ένα καθημερινό γεύμα.

Φωτο- ρεπορτάζ: politisnews.gr