Παιδεραστία και ασέλγεια κατά ανηλίκων, έγκλημα και τιμωρία

1660

Η παιδεραστία αλλά και η ασέλγεια κατά ανηλίκων είναι από τα πιο ατιμωτικά αδικήματα. Η προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειας εδώ συμβαδίζει με την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης και ανέχειας ανά τον κόσμο και όχι μόνο. Δεν μιλάμε γενικά και αόριστα για το θέμα. Αλλά καταπιανόμαστε με τους αδίστακτους αξιωματούχους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αλλά και αυτούς τους μεγαλόσχημους που ταξιδεύουν στην Ταϋλάνδη ή στη Μολδαβία ή σε άλλες ξωτικές χώρες για να κορέσουν τις διαστροφικές τους ορέξεις της παιδικής ή εφηβικής πορνείας. Δεν μιλάμε για τη συνάντηση με ένα ανήλικο πλάσμα, που άντε και μπορεί να φαίνεται και μεγαλύτερο, αλλά καταδείχνουμε αυτόν τον σιχαμένο που τον υποδέχεται ο άλλος ελεεινός λέγοντάς του : “..Κύριε τάδε μου έχουμε ένα εξαιρετικό κομμάτι για σας, προχθές ήρθε, είναι σχεδόν αχρησιμοποίητο..” Και το άμοιρο 14χρονο αυτό πλάσμα, που μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο ή μικρότερο, είναι παγιδευμένο και δεν μπορεί να ξεφύγει. Αν ξεφύγει θα του σπάσουν τα πόδια ή θα του χαρακώσουν το πρόσωπο, αλλά και που να πάει! Αυτό το “εργαλείο” είναι πολύτιμο γιατί βγάζει λεφτά στο αόρατο αφεντικό του trafficking και το πουλάνε στους “ευυπόληπτους” και υπεράνω κάθε υποψίας πελάτες.

     Η χειρότερη όμως παράμετρος αυτών των φαινομένων είναι η προσπάθεια συγκάλυψης και όταν οι εγκληματίες (παιδόφιλοι κ.λπ. παραβάτες) είναι επώνυμοι και από τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις. Τελευταία δυο τέτοιες περιπτώσεις έχουν συγκλονίσει την κοινωνία και πέρα από τα δικά μας σύνορα και έχει πάρει φωτιά το διαδίκτυο. Κατ’ αρχάς μετά από 25 χρόνια κατηγοριών και καταγγελιών ο Αυστριακός καρδινάλιος Τζορτς Πέλ, τρίτος στην ιεραρχία του Βατικανού, στις 22 Φλεβάρη καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Μελβούρνης στην Αυστραλία για παιδεραστία και οδηγήθηκε στη φυλακή. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση στους κόλπους των ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας. Χιλιάδες οι καταγγελίες εδώ και 40 χρόνια, αλλά η Καθολική Εκκλησία και το Βατικανό συγκάλυπταν τα συγκεκριμένα εγκλήματα, έκλεινε τα αυτιά τους και σε κραυγαλέες ακόμη περιπτώσεις. Έστω και αργά ο τωρινός Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται αποφασισμένος να απαλλάξει την Καθολική Εκκλησία  από τους παιδόφιλους κληρικούς. Οψόμεθα !

     Εντός των τειχών τώρα, τα ΜΜΕ (μερικά απ’ αυτά βέβαια) και το διαδίκτυο ανέδειξαν και αναδεικνύουν την πρόσφατη καταδίκη του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και συνεργάτη του Προέδρου της, Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια κατά ανηλίκων στη Μολδαβία πριν από εννιά χρόνια.  Είχε συλληφθεί τότε και θα δικάζονταν, αλλά αφέθηκε ελεύθερος χάρη στη διπλωματική ασυλία, αφού βρισκόταν εκεί ως σύμβουλος σε μια ευρωπαϊκή διπλωματική αποστολή. Εξέχοντα στελέχη της Ν.Δ. (Αυγενάκης, Ασημακοπούλου, Καρίπογλου κ.λπ.) στήριξαν τον καταδικασθέντα, που έχει στενούς δεσμούς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απέρριψαν την απόφαση του δικαστηρίου ως μέλος “πολιτικής συνωμοσίας”. Οι ποικιλόμορφες αντιδράσεις δεν σταματούν, ορισμένα φίλια ΜΜΕ όμως δεν βλέπουν να συνέβη κάτι το σοβαρό. Σημεία των καιρών;

     Πάντως αυτή η σιωπή, η μη καταδίκη και η συγκάλυψη του Νίκου Γεωργιάδη από πλευράς του κόμματος της Ν.Δ. είναι ύποπτη, αλλά ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον..!  

                                                                  Κώστας Μπουμπουρής

                                                             Αστυν.Δ/ντής ε.α.- Συγγραφέας

                                                                 (k.boubouris@yahoo.gr)