Οι πρωτιές σε όλα τα σχολεία της Ευρυτανίας

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων 2018, Ο Ευρυτανικός Παλμός μίλησε με τους επιτυχόντες όλων των σχολείων της Ευρυτανίας και στους δύο Δήμους και φιλοξενεί μικρές συνεντεύξεις των υποψηφίων που άγγιξαν την πρωτιά στο σχολείο τους ή ήταν από τους πρώτους μαζί με άλλους.

ΓΕΛ Καρπενησίου

Μία από τους πρώτους σε βαθμολογία, στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, είναι η Ξανθίππη Γραμματίκα, η οποία δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό:

«Νιώθω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Είχα καλές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό με βοήθησε γιατί δεν είχα κενά. Ήταν δύσκολη χρονιά γιατί έπρεπε να αφιερώσω χρόνο, να έχω υπομονή, επιμονή και πίστη στο στόχο μου. Θα ήθελα να περάσω στο τμήμα Ψυχολογίας ή Φιλολογίας».

 

ΕΠΑΛ Καρπενησίου

Ο Βασίλης Ντάλλας, απόφοιτος του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου, βγήκε πρώτος σε βαθμολογία στο σχολείο του και μας είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να γράψω τόσο καλά ώστε να συγκεντρώσω τα περισσότερα μόρια καθώς υπήρχαν παιδιά που διάβαζαν περισσότερο από ότι εγώ. Η χρονιά ήταν αρκετά απαιτητική με αρκετές δυσκολίες αλλά ο τελικός στόχος επιτεύχθηκε και συγκέντρωσα αρκετά μόρια ώστε να έχω πολλές επιλογές. Τέλος θέλω να πω ένα μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν φέτος και εύχομαι να καταφέρουν να μπουν στην σχολή που επιθυμούν».

Λ.Τ. Κερασοχωρίου

Στις Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου η Μαρία Μπύρου, βγήκε πρώτη σε βαθμολογία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και μας δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά, καθώς το άγχος σε καταβάλλει όσο κι αν προσπαθείς να το καταπολεμήσεις. Το “μην αγχώνεσαι” και το “όλα καλά θα πάνε” που ακούς από γονείς, καθηγητές και φίλους είναι απλά λέξεις που σε αυτή τη στιγμή της ζωής σου δεν μπορούν να σε καθησυχάσουν. Ένας επιπλέον φόβος για μένα σαν Μαρία ήταν το γεγονός ότι στο χωριό δεν υπάρχει φροντιστήριο. Αυτό με έκανε να νιώθω λίγο μειονεκτικά καθώς έπρεπε να συναγωνιστώ με παιδιά που είχαν αυτή την επιπλέον βοήθεια. Ευτυχώς όμως αυτό το κενό το κάλυψαν επαρκώς οι καθηγητές μου στο σχολείο, με τους οποίους είχα άψογη συνεργασία, και φυσικά η προσωπική προσπάθεια που είναι το παν. Τώρα λοιπόν που η δοκιμασία αυτή έφτασε στο τέλος της και ο στόχος μου επετεύχθη, περιμένω να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Ξέρω ότι από εδώ και πέρα οι δοκιμασίες θα είναι ακόμα πιο πολλές αλλά είμαι έτοιμη να τις αντιμετωπίσω».

Λ.Τ. Γρανίτσας

Ο Γιώργος Καρδαμπίκης, βγήκε πρώτος σε βαθμολογία στις Λυκειακές Τάξεις Γρανίτσας, ελπίζει να σπουδάσει Κοινωνιολογία και μας δήλωσε:

«Μπορούσα  και καλύτερα. Όμως για την δύσκολη καθημερινότητα μου που έπρεπε να συνδυάζω διάβασμα, να βοηθάω στην οικογενειακή επιχείρηση αλλά και σε άλλες εργασίες, χωρίς φροντιστήρια, είναι πιστεύω ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό… Μέσα από εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και όσους ήταν δίπλα μου. Είμαι χαρούμενος που έκανα περήφανη την οικογένεια μου. Καλή τύχη σε όλα τα παιδιά…

Λ.Τ. Ραπτοπούλου

Ο Πέτσας Παναγιώτης, βγήκε πρώτος στη βαθμολογία στις Λυκειακές Τάξεις Ραπτοπούλου και δήλωσε:

«Ήταν δύσκολο να βγει αυτό το αποτέλεσμα από ένα σχολείο σαν το δικό μου, αλλά με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές μου. Θέλω να περάσω Οικονομικά στα Ιωάννινα»