Γράφει η: Βούλα Σούκη – εθελόντρια για την ανάδειξη της Βίνιανης

«Δωρεάν καθημερινή σίτιση, (το σάντουιτς και το αναψυκτικό ; ; ), κάλεσμα του Δήμου Α(γράφων), οι άνθρωποι του Δ.Α, μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, συνεργασία, η Χ…… ευαισθητοποιήθηκε, ανέλαβε…… φράσεις αποκομμένες από την ανάρτηση του Δήμου Α. ο οποίος κατασπαταλάει χρήματα, και οι ‘’ άνθρωποι του’’ διαχειρίζονται…..

Αναξιοπρέπεια, χωρίς δισταγμό εργαλειοποίηση ακόμη και αυτών των παιδιών, έλλειψη μέτρου στην έκφραση, υποτίμηση και έλλειψη σεβασμού στον Αγραφιώτη γονιό, έμμεση δήλωση ότι οι άνθρωποι του Δ.Α βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αντιπαιδαγωγικές μεθόδους προκειμένου να ‘’προβάλουν έργο‘’ όχι μόνο άχρηστο αλλά και επιζήμιο για τις τρυφερές ηλικίες των παιδιών (επαιτεία, δωρεάν παροχή, αμφισβήτηση του γονέα …) Ο μαθητής στα Άγραφα έχει ανάγκη για ‘’πνευματική τροφή’’, για εφόδια που θα του ανοίξουν δρόμους στην περίπτωση που δεν θέλει να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία. Είναι ψιλά γράμματα για εσάς εκτός σχολικού προγράμματος τα μαθήματα ξένης γλώσσας, μουσικής, χορού, άθλησης, η παρακολούθηση καλλιτεχνικών και δημιουργιών εργαστηρίων, οι εκπαιδευτικές εκδρομές…. Αυτά τα ψιλά γράμματα είναι και η έννοια του Αγραφιώτη γονιού και όχι το δεκατιανό του παιδιού του για το οποίο συνεργαστήκατε με την Χ….. και το οποίο η άξια μάνα Αγραφιώτισσα σε πολύ δύσκολες περιόδους κατόρθωνε να το εξασφαλίζει και μάλιστα για πολλά στόματα!

Ενδιαφέρουσα η επισήμανση στο τέλος της ανάρτησης: Ο χρήστης Δήμος Αγράφων περιόρισε ποιοι μπορούν να σχολιάζουν αυτή την δημοσίευση. Προφανώς ο ΔΑ. αυταρχικά αποφασίζει την λογοκρισία, επιβάλλει φίμωτρο σε οποιονδήποτε θα έκφραζε την άποψη του αδιαφορώντας ότι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ του ανθρώπου είναι η ελευθερία που τον ξεχωρίζει από την μάζα. Σύμπτωση ότι από 20/12 /2022 μέσα στις δεκάδες αναρτήσεις στις οποίες κυνηγούν καρδούλες και like είναι η τρίτη στην οποία αποκλείεται ο σχολιασμός ; ; ( 1) Συσσίτιο, 2) Φιέστες για Απoκριές 3) Διακοπή ηλεκ. ρεύματος σε ορισμένα χωριά) Εκτιμώ ότι τόσο ο Δήμαρχος δεν είναι ενήμερος και η απόφαση αποκλεισμού σχολίων είναι κάποιου ‘’βασιλικότερου του Βασιλέως‘’, όσο και ότι ο Βασιλέας οφείλει να γνωρίζει την νοοτροπία των ‘’Βασιλικότερων’’ και να τους αποτρέπει, αν τα καταφέρει!!»