Παρεμβάσεις

0
973

«Για σκεπτόμενους αναγνώστες»  

  • Παρέμβαση του αναγνώστη του Ευρυτανικού Παλμού, κ. Λάμπρου Μπαλτά για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Βλάχου

Την υπερηφάνεια του προς κάθε συμπατριώτη που θέτει την υποψηφιότητά του για οποιαδήποτε θέση στις επερχόμενες εκλογές, καθώς και ευχές για καλή επιτυχία εκφράζει με επιστολή του στον Ευρυτανικό Παλμό ο κ. Λάμπρος Μπαλτάς. Στην επιστολή του απευθύνεται και στον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ κ. Παναγιώτη Βλάχο του οποίου συνέντευξη φιλοξένησε σε προηγούμενο τεύχος του Ο Ευρυτανικός Παλμός, αναφέροντας τα εξής: ‘’ Ως Ευρυτάνας κι εγώ νιώθω υπερηφάνεια, για κάθε προκομένο συμπατριώτη και εύχομαι στον κύριο Π. Βλάχο καλή επιτυχία. Νομίζω ότι ο δελεαστικός ρόλος του Εθνοσωτήρα όπως μακροσκελώς παρουσιάζεται στις σελίδες 12-13 του Ε.Π. φορτώνει τον υποψήφιο με κομματικές αμαρτίες, που δεν ανήκουν, ως νέο άνθρωπο. Μήπως κ. Βλάχο ο ΚΙΝΑΛιος δρόμος έχει σαθρό ιστορικό υπόβαθρο και υπερχρεωμένη αφετηρία;’’ Τέλος, τον προτρέπει να διαβάσει το ποίημα ‘’Ευσεβής πόθος’’ για να τον πείσει για το αντίθετο.

Ευσεβής Πόθος

Λήθη λήθη για τα πλήθη

ν’ αγοράσουν παραμύθι

Εσείς του Άκη απόγονοι

του Γιάννη κληρονόμοι

του Δον Τσουκάτου ψυχογιοί

του Σημίτη η γνώμη…

Ω τιρλατά και τέζα όλοι,

για να πάρετε την Πόλη!

Πασόκε και Κινάλλε

αβέβαιο το φινάλε…

Παλιά το Πι- εσ-άι

τώρα το Σι-φορ-άι

Μήπως μες στο Σαράι

εσάς δεν σας χωράει;

Πασόκεμ’ και Κινάλλεμ’

πολύχρονε Σουλτάνε μ’

αν θέλετε Βουλή,

να παίξετε βιολί.

Κι αν ψάχνετε εξουσία…μία είναι η ουσία:

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα άπλυτα και ξεπλυμένα.

Ξεπλύνετε τα χέρια σας που είναι λερωμένα…

Και μετά θ’ αποφασίσω αν θα πάω να σας ψηφίσω

ή αν θα πάω  εξοχή και…μετρήσετε Αποχή!

  • Παρέμβαση του αναγνώστη κ. Κων/νου Πλατσιούρη για την Κτηματογράφηση

Ο κ. Κωνσταντίνος Πλατσιούρης, Πρ. Πρόεδρος Τ.Κ. Νεραϊδας Αγράφων Καρδίτσας έστειλε επιστολή για την κτηματογράφηση των ακινήτων στα Γραφεία Κτηματολογίου, την οποία έστειλε και στον Ευρυτανικό Παλμό και αναφέρει:

     «1.Ενόψει της επικείμενης κτηματογράφησης των ακινήτων στο νομό Καρδίτσης,  εκφράζω τον προβληματισμό μου και την ανησυχία μου για την αποδοχή και καταχώρηση στα κτηματολογικά βιβλία, τεραστίων δασικών εκτάσεων, των λεγομένων  «τσιφλικιών», στους φερόμενους ιδιοκτήτες τους.

     Είναι φανερό ότι οι παραπάνω Υπηρεσίες (κυρίως το κτηματολογικό Γραφείο), θα πρέπει αφενός να κάνουν  ενδελεχή έλεγχο σε βάθος πολλών ετών  για τους τίτλους ιδιοκτησίας (ειδικά τους πρώτους) πριν την ενδεχόμενη αποδοχή τους και καταχώρηση των ακινήτων αυτών στους φερόμενους ιδιοκτήτες τους .

     Επίσης το Ελληνικό Δημόσιο, με όλες τις Υπηρεσίες του, καθώς και το Δασαρχείο Καρδίτσης και ο Δήμος και Περιφέρεια Καρδίτσης, να ενεργήσουν κάθε νόμιμη ενέργεια  σε πιθανή προσβολή των ιδιοκτησιακών τους δικαιωμάτων.

     2.  Αυτές οι τεράστιες δασικές εκτάσεις θα μπορούσαν να δοθούν προς εκμετάλλευση και αξιοποίηση στους Δήμους, προς όφελος των κατοίκων τους και την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Μη γνωρίζοντας πάντως τους τίτλους ιδιοκτησίας που μπορεί να επικληθούν, καθώς  και την νομιμότητά τους, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των Υπηρεσιών που απευθύνεται η παρούσα επιστολή για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, των Δήμων και των κατοίκων της περιοχής μας».