‘Παρθενική’ επίσκεψη του Γεωπονικού στο ΤΕΙ & εκδρομή στο Βελούχι

1597

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου και το Σάββατο 3 Μαρτίου ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκε στο Καρπενήσι. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το Βελούχι όπου έκοψε την  Βασιλόπιτα Σύλλογος για τέταρτη χρονιά, επιχειρώντας ανάβαση στην κορυφή του (2.314 μ.).Ουσιαστικά όλη η ανάβαση από το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου μέχρι την κορυφή ήταν πάνω σε χιόνι. Το μέρος όπου φιλοξενήθηκαν οι αναβάτες ήταν το καταφύγιο, σε υψόμετρο 1.870 μ., το οποίο βρίσκεται δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο.

Την πρώτη ημέρα, 2 Μαρτίου 2019 μετά από σύντομη στάση στο Καρπενήσι, κατευθύνθηκαν προς το όμορφο χωριό Προυσός, στις πλαγιές του Παναιτωλικού. Από εκεί  πραγματοποιήσαν πορεία, κατά μήκος μικρού ρυακιού με μικρούς καταρράκτες έως την περίφημη «Μαύρη Σπηλιά» και επισκέφτηκαν  την ονομαστή Μονή Παναγίας Προυσιώτισας, τους πύργους του Καραϊσκάκη, το Σχολείο όπου δίδαξαν περίφημοι Διδάσκαλοι του Γένους και Μουσείο με κειμήλια της Επανάστασης του 1821. Τη δεύτερη ημέρα, 3 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε ανάβαση στην κορυφή.

Στα πλαίσια της επίσκεψής τους τα μέλη του συλλόγου πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο Τ.Ε.Ι. Δασοπονίας όπου τους υποδέχτηκε θερμά η Προϊσταμένη του τμήματος Dr. Αναστασία Παντέρα. Η συνάντηση αν και σύντομη, έδωσε την αφορμή για εποικοδομητική συζήτηση και σύσφιξη των σχέσεων τους, μιας και πια επίσημα έχει ξεκινήσει η κοινή ακαδημαϊκή τους πορεία και το προεόρτιο μιας επόμενης επίσκεψης του πρυτανείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο Καρπενήσι.