Προετοιμασία: 3’ | Μαγείρεμα: 20’| Μερίδες: 6

Βαθμός Δυσκολίας: *

Υλικά

250 γρ ρύζι για πιλάφι

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1 πρέζα σαφράν 0,25 του γραμμαρίου

1 μεγάλο ώριμο ρόδι

150 γρ φιδέ (μαλλιά αγγέλου)

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να στεγνώσει σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σωτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνετε μέσα 3 νεροπότηρα νερό. Προσθέτετε το σαφράν, αλατίζετε και ρίχνετε και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και περιμένετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για περίπου 10-12 λεπτά και μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. Το ξεσκεπάζετε κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνετε στην άκρη. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό τηγανάκι, βάζετε 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σωτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός. Τον αποσύρετε από τη φωτιά, τον σπάτε σε μικρά κομμάτια, τον βάζετε μέσα στο κίτρινο πιλάφι και ανακατεύετε καλά. Ξεσπυρίζετε το ρόδι και ρίχνετε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύετε, το βάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα την οποία ξεφορμάρετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και την σερβίρετε στο τραπέζι.

Πηγή: www.sabor-cooking.gr