Οι δύσκολες συνθήκες της πανδημίας δεν μείωσαν στο ελάχιστο τη διάθεση και το μεράκι των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που δίνει το ‘παρών’ στον πολιτισμό του τόπου μας, με μοναδικές εκδηλώσεις και δράσεις και αυτό το καλοκαίρι.

5 +1 γκυκόπικρες ιστορίες από τη Θεατρική Ομάδα

Με το πιο συμβατό θεατρικό κείμενο για το φετινό καλοκαίρι, με 5+1 ιστορίες κωμικοτραγικές ιστορίες που διαδραματίζονται στον κήπο μιας ταράτσας κι ένα καζίνο, και με την αστείρευτη ενέργεια της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκαν τρεις μοναδικές παραστάσεις στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Αυγούστου οι ερασιτέχνες και πολύ ταλαντούχοι ηθοποιοί της Ομάδας, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Βασιλική Σταμάτη, έδωσαν στο κοινό μια ευχάριστη ανάπαυλα με πολύ γέλιο, σάτιρα, συγκίνηση, σασπένς και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

Αναβίωση εθίμου, πλύσιμο φορεσιών του Συλλόγου μας στη Νεροτριβή

Ιδέα άξια συγχαρητηρίων ήταν η αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου πλυσίματος του ρουχισμού στην παλιά νεροτριβή της Ανατολικής Φραγκίστας. Για το λόγο αυτό τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου βρέθηκαν στο χωριό του Δήμου Αγράφων, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές και κουβαλώντας μαζί τους μερικές ακόμα για να τις πλύνουν με τον παραδοσιακό τρόπο και να τις απλώσουν για να στεγνώσουν κάτω από τα ψηλά πλατάνια της νεροτριβής. Ένα μοναδικό έθιμο ξαναζωντάνεψε και απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό, παρακαταθήκη πολιτισμού για το μέλλον.