Πολλά είναι τα περιστατικά τις τελευταίες ημέρες, προσπάθειας τηλεφωνικής απάτης, όπως μας ενημερώνει το Τμήμα Ασφαλείας Ευρυτανίας, και στο Καρπενήσι. Συγκεκριμένα, ανυποψίαστοι συμπολίτες μας, σηκώνοντας το τηλέφωνό τους που καλούσε, άκουσαν να τους λέει κάποιος ότι παίρνει από την Αστυνομία, γιατί συγγενικό τους πρόσωπο σκότωσε κάποιον σε τροχαίο, με σκοπό να τους ζητήσουν χρήματα.

Το Τμήμα Ασφαλείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους Ευρυτάνες να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί και να ενημερώσουν αμέσως την Αστυνομία, σε περίπτωση παρόμοιων τηλεφωνημάτων.  

Η απάτη με το τροχαίο ατύχημα

Είναι η πιο συνηθισμένη μορφή απάτης, που στοχεύει στην πρόκληση πανικού του θύματος. Οι δράστες συγκεντρώνουν βασικές πληροφορίες -κάποιες φορές «χτυπούν» και εντελώς στην τύχη- για το υποψήφιο θύμα και πιο συγκεκριμένα για την οικογενειακή του κατάσταση. Τότε, βραδινές ώρες ώστε να πιάσουν κυριολεκτικά στον ύπνο τα υποψήφια θύματα τους, πραγματοποιούν τηλεφωνική κλήση στο σπίτι και συστήνονται είτε ως αστυνομικοί, είτε ως δικηγόροι. Αν το υποψήφιο θύμα «τσιμπήσει», τότε ξεκινάει η δεύτερη φάση του σχεδίου, αυτή της ενημέρωσης του θύματος για κάποιο τροχαίο δυστύχημα ή κάποιον βαρύτατο τραυματισμό που έχει προκαλέσει το συγγενικό τους πρόσωπο (σ.σ. συνήθως επικαλούνται τα παιδιά). Εάν επιτύχουν και σε αυτό το στάδιο, τότε μπαίνει μπροστά η υλοποίηση του τρίτου σκέλους της απάτης που είναι η ενημέρωση ότι προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του «δικού» τους ανθρώπου και να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες χρειάζεται να δώσουν κάποιο χρηματικό ποσό. Μάλιστα, λένε στα υποψήφια θύματα, ότι θα στείλουν κάποιον «συνάδελφο» ή «συνεργάτη» προκειμένου να παραλάβει άμεσα τα λεφτά από το σπίτι.