Η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας ήταν η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Καρπενήσι. Καθοριστική ήταν η συμβολή των ταξικών δυνάμεων που όλες τις προηγούμενες μέρες με περιοδείες και αφισοκολλήσεις και δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, εργάστηκαν ακούραστα για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης.

Στην συγκέντρωση χαιρέτισαν εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΕ Ευρυτανίας, ο Γιώργος Μπακογιώργος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Βασίλης Παπαροϊδάμης, ο εκπαιδευτικός και μέλος του Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Κώστας Μαστροκώστας ενώ την κεντρική ομιλία την έκανε ο Δημήτρης Πετρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ α΄Βαθμού Ευρυτανίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα ο Σύλλογος Μουσικών Ευρυτανίας και άλλοι φορείς.

Ακολούθησε μαχητική πορεία και κατάθεση λίγων λουλουδιών εκ μέρους των σωματείων στο μνημείο  του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου Στερεάς.

Στη Βαλαώρα

Μαζική ήταν και η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Αγράφων του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Βαλαώρας.

Ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ «χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Ευρυτανίας, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους  που με την μαζική τους συμμετοχή ανέδειξαν την φετινή πρωτομαγιά σε σημαντικό σταθμό και νέα αφετηρία για το εργατικό κίνημα στην περιοχή.

Χαιρετίζει επίσης τα σωματεία του Καρπενησίου που διαχωρίζουν την θέση τους από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης στο Καρπενήσι και της αντίστοιχης εκδήλωσης στη Βαλαώρα αφήνουν παρακαταθήκες για τους νέους, μεγάλους αγώνες που έρχονται.

Για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι των τελευταίων δέκα χρόνων.

Για την κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού».