Πυρά προς τον Κ. Μπακογιάννη και Θ. Σπανό από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Κ. Μπασδέκη

2933

Καταπέλτης ο λόγος του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπασδέκη, με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, προς όλα τα κόμματα, αναφερόμενος στην ουσιαστική αδιαφορία και στις βαρύγδουπες δηλώσεις των αρχών, αλλά και  για υποσχέσεις που παραμένουν στην θεωρία με απώτερο σκοπό την ψήφο των πολιτών. Τα πυρά του δέχτηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Μπακογιάννης κατηγορώντας τον για δημιουργία απατηλών εντυπώσεων αλλά και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Θάνος Σπανός, αναφερόμενος πως πρόκειται να ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Αναφέρθηκε μάλιστα και στον πρόσφατο θάνατο της δεκατετράχρονης μαθήτριας, ο οποίος ευθύνονταν στην έλλειψη παιδοχειρουργού στο  Νοσοκομείο Λαμίας.  Η δήλωση του κ. Μπασδέκη έχει ως εξής:

‘’Στα πλαίσια της δημιουργίας εντυπώσεων και προκειμένου να αναδείξει την δήθεν προσφορά του στον τομέα της υγείας, στον λαό της Περιοχής, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης χρησιμοποίησε μεγάλα λόγια, παρουσιάζοντας ένα  πρόγραμμα  για την υγεία ,  που δίνει τη δυνατότητα σε ανασφάλιστους πολίτες, κατοίκους ορεινών-ημιορεινών περιοχών και άγονων γραμμών, Ρομά, ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, να υποβληθούν σε αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις γυναικολογικές-παιδιατρικές-καρδιολογικές-pap test), να εμβολιαστούν κατά της ηπατίτιδας Β και τα παιδιά να υποβληθούν σε οδοντιατρικό έλεγχο.

Χρήσιμο είναι το πρόγραμμα αλλά πόσοι συνάνθρωποί μας καλύπτονται και για πόσο χρόνο;

Ας μιλήσουμε για την ουσία που την βλέπει κάθε μέρα  μπροστά του ο καθένας που έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Και η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ άφησαν τα νοσοκομεία με χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, με ελλείψεις σε  υλικοτεχνικό εξοπλισμό με σοβαρές καθυστερήσεις στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό τους.  Τελευταίο τραγικό παράδειγμα η έλλειψη παιδοχειρουργού στην Λαμία που οδήγησε στον θάνατο την  14 χρονη μαθήτρια  μετά από  διακομιδή στη  Λάρισα. 

Ο κ  Μπακογιάννης αποδέχεται την συνύπαρξη του ιδιωτικού  και του δημόσιου  τομέα υγείας. Έτσι όσοι έχουν χρήματα θα επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα  και στα διάφορα προγράμματα, όπως και στα δημόσια νοσοκομεία που θα λειτουργούν υποβαθμισμένα  θα στρέφεται η φτωχολογιά , που θα δέχεται όμως την « συμπόνια και την κοινωνική αλληλεγγύη» της πλουτοκρατίας.

Ο κ. Μπακογιάννης, η  ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που βλάπτουν σοβαρά και την υγεία. Αποσιωπούν πως η εμπορευματοποίηση της υγείας είναι το πρόβλημα που  αποτελεί ζωντανή έκφραση της  βαρβαρότητας που ζούμε σήμερα.  Αποσιωπούν πως  η ικανοποίηση των αναγκών του λαού σε υπηρεσίες υγείας είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να προσφέρονται σε όλο τον λαό δωρεάν και σε υψηλή ποιότητα .Προκαλούν το λαϊκό αίσθημα όταν ισχυρίζονται   πως τα προβλήματα της υγείας είναι  θέμα κοινωνικής αλληλεγγύης  και φιλανθρωπίας.

Ρίχνουν στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων και συνεργάζονται  με κάποιες ΜΚΟ που με το αζημίωτο κάνουν τη δουλειά τους βολεύοντας από την μια τον κ. Μπακογιάννη να δίνει βαρύγδουπες συνεντεύξεις και από την άλλη την κεντρική εξουσία  να δίνει  λίγα χρήματα, σε λίγες υπηρεσίες και για λίγους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας’’.

Συνεχίζει λέγοντας:

‘’Η δημιουργία εντυπώσεων και η καλλιέργεια αυταπατών αποτελούν στοιχείο της πολιτικής της Περιφέρειας και δείχνουν το πως θα κινηθεί και ο κ. Σπανός σαν συνέχεια της.

Αυτό εξυπηρετούσε η σύσκεψη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, όπου ο κ. Μπακογιάννης είπε ωραία λόγια δίνοντας την εντύπωση πως όλα είναι μια χαρά. Ισχυρίστηκε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι έτοιμες 
να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Δεν είπε τίποτε για τα έργα υποδομής, που λείπουν και την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τις τελευταίες καταστροφές.

Δεν μίλησε για το αν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και χρηματοδότηση για την υλοποίηση τους.

Δεν είπε τίποτε για το προσωπικό που λείπει και τα μηχανήματα που η Περιφέρεια δεν διαθέτει…. Για τις δεκάδες αναθέσεις που θα αναγκαστεί να κάνει….

Δεν είπε τίποτε για την κατάσταση των νοσοκομείων της περιοχής και τις δυνατότητες του ΕΚΑΒ, που δεν καλύπτει όλη την έκταση της Στερεάς…’’

Ο κ. Μπασδέκης κλείνει τον λόγο του υποσχόμενος την αταλάντευτη αγωνιστική στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, την αναβάθμιση και την στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, καθώς και την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τέλος, ζητά την αντικειμενική εκτίμηση των αναγκών για την προστασία της ζωής του άλλου, τον προσδιορισμό των αναγκαίων έργων υποδομής και άμεση χρηματοδότηση, καθώς και την ύπαρξη δημόσιου φορέα για θέματα τεχνικών παρεμβάσεων