«Ραγισμένα πρόσωπα, ρωμαλέες ψυχές»

2433

Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας για κοινωνικό σκοπό

Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Τίτλος της έκθεσης «Ραγισμένα πρόσωπα, ρωμαλέες ψυχές» και κεντρικά πρόσωπα γυναίκες του Αγρινίου, από διάφορους χώρους και επαγγελματικούς κλάδους, που φωτογραφήθηκαν σαν θύματα βίας.

Το μήνυμα των σκληρών εικόνων, που μπορεί να μην είναι αληθινές, αλλά απεικονίζουν με καλλιτεχνικό τρόπο, ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της βίας κατά των γυναικών. Η εκδήλωση συγκεκριμένα, περιλαμβάνει Έκθεση Φωτογραφικών πορτρέτων 15 γυναικών, οι οποίες ξεχωρίζουν για το κοινωνικό τους έργο. 

Με την εθελοντική συμμετοχή τους στη δράση οι γυναίκες θέλουν να συμπράξουν στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και να περάσουν το μήνυμα:

«ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!». Να «σπάσει» η σιωπή και η ανοχή, απέναντι σε ένα απαράδεκτο φαινόμενο, που δυστυχώς πολλές φορές μένει μέσα στα σπίτια, με αποτέλεσμα το προσωπικό μαρτύριο των κακοποιημένων γυναικών να μην έχει τέλος.

Στην εκδήλωση διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό που αφορά την λειτουργία και το έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου.