Σεκέρ παρέ Από την εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας με τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου

14676

Προετοιμασία: 20’ | Ψήσιμο: 20- 25’ | Μερίδες: 25τεμ.
Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά
180 γρ. βούτυρο
150 γρ. άχνη ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι
75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
ολόκληρα φουντούκια για το στόλισμα (1 για κάθε σεκερ παρέ)
1 αβγό
Για το σιρόπι
1L νερό
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Υλικά για τη συνταγή

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα. Μετά την κόβουμε κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα κάνουμε μπαλάκια και στη μέση της ζύμης τοποθετούμε ένα φουντούκι. Αλείφουμε με αβγουλάκι και φουρνίζουμε στους 160 C πάνω κάτω. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Όσο ψήνονται τα σεκερπαρέ, βράζουμε το σιροπάκι σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντας. Με το που βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε το χλιαρό σιροπάκι μέσα στο ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν.