Σπαγγέτι με λουκάνικο Ευρυτανίας… με μανιτάρια και δυόσμο από τη σεφ Ντίνα Νικολάου

0
3670
122672917

Βαθμός Δυσκολίας *

Προετοιμασία: 10’|Χρόνος μαγειρέματος: 30′ |Μερίδες 4


Υλικά   

1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

300 γρ. λουκάνικο Ευρυτανίας, κομμένο σε φέτες

1 μεγάλο σκαφάκι (περίπου 500 γρ.) φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας (λευκά στρογγυλά, καφετί στρογγυλά, πορτομπέλο κ.ά.), ολόκληρα τα μικρά, κομμένα στη μέση τα μεγάλα και σε τέταρτα τα πορτομπέλο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

⅓ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες στο λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Κρατάμε 2 φλυτζάνια από το νερό του και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν, να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τα στραγγισμένα σπαγγέτι, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των σπαγγέτι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλύψουμε όλα τα σπαγγέτι με το γιαούρτι και τη μουστάρδα και «μπερδευτούν» με τα άλλα υλικά.

Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε.