Μέσα στο χιόνι ξύπνησε ολόκληρη η Ευρυτανία σήμερα, Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021. Από το βράδυ της Παρασκευής χιόνιζε ασταμάτητα και το στρώμα χιονιού ήταν παχύ στις περισσότερες περιοχές του νομού με τη θερμοκρασία να κινείται γύρω στους 0 βαθμούς κελσίου.
Περιφέρεια και Δήμοι είναι σε ετοιμότητα από χθες το βράδυ και σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες τα μηχανήματα κρατούν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο και προσπαθούν να ανοίξουν και τις δημοτικές οδούς, όπου χρειάζεται.
Η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, δεν υπάρχει προς το παρόν τουλάχιστον, κανένα πρόβλημα μιας και από τις πρώτες πρωινές ώρες αντιμετωπίζεται η κακοκαιρία με την κίνηση 24 μηχανημάτων (14 εκχιονιστικά και 10 Γκρειντερ), ενώ στους σταθμούς αντιπαγετικού αλατιού σε Προυσό, Κρίκελλο, Αγία Τριάδα, Φουρνά, Βίνιανη, Παλαιοκατούνα και Ραπτόπουλο υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αλατιού.