Δυο στελέχη του Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agriniopress.gr, βρέθηκαν στο Αγρίνιο χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, ώστε να ενημερωθούν αλλά και να ελέγξουν χώρους, πιθανούς για φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

Επρόκειτο συγκεκριμένα για δυο αξιωματικούς, που έχουν επιφορτιστεί με το συγκεκριμένο έργο σε διάφορες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη, επισκέφθηκαν από κοντά και έκαναν αυτοψία στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου και στο κλειστό στρατόπεδο στον Αγριλο, κοντά στον Κουβαρά Ξηρομέρου, στη λίμνη Αμβρακία.

Δεν είναι γνωστός ο λόγος που οι αξιωματικοί επισκέφθηκαν τις δυο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά ήδη άρχισαν να υπάρχουν φήμες και σενάρια για προσπάθειες εξεύρεσης χώρων για «κλειστού τύπου δομές» ατόμων που δεν δικαιούνται άσυλο. Οι δομές αυτές θα φιλοξενούν προσωρινά τους μετανάστες, μέχρι αυτοί να απελαθούν.

Στον ξενώνα που βρίσκεται στο Καστράκι και που, όπως όλα δείχνουν, θα φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες πρόσφυγες, έχει ήδη γίνει επίσκεψη.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν οι αξιωματικοί ήρθαν σε επαφή με ξενοδόχους της περιοχής. Αυτό πάντως δεν αποκλείεται. Το βέβαιο είναι πως ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή, θα είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν που προς το παρόν έχει «κλειδώσει».

Αυτό γιατί η ίδια η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (νομό), οι μετανάστες που θα εγκατασταθούν, θα αντιστοιχούν περίπου στο 1% του πληθυσμού.

Οι δυο αξιωματικοί συνεχίζουν σήμερα τις επαφές τους στην Ήπειρο.

πηγή:www.agriniopress.gr