Με τον βαρύ τίτλο «Αιδώς Αργείοι» η παράταξη «Στερεά Υπεροχής» της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς, εξέδωσε δελτίο τύπου, όπου καταφέρεται εναντίον της περιφερειακής αρχής για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε τη χθεσινή, πανηγυρική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία έγινε η επίσημη παράδοση της μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού (masterplan), για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Διαβάσαμε με ιδιαίτερη έκπληξη για το χορό εκατοντάδων εκατομμυρίων, για τον οργασμό δεκάδων έργων, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τα έργα που θα γίνουν, για έργα με εξασφαλισμένους πόρους, για διαβούλευση και συμμετοχικές διαδικασίες για τη δήθεν αποδοχή των πολιτικών τους, για τη στήριξη των κατοίκων, για τα οράματα που έγιναν πράξη. Αλήθεια τώρα, δε ντρέπονται;

  • Αλήθεια, τα αντιπλημμυρικά έργα στους δύο πυρόπληκτους δήμους, στο σύνολό τους, έγιναν;Όχι είναι η απάντηση.
  • Αλήθεια έχουν αποζημιωθεί όλοι οι πληγέντες; Όχι είναι η απάντηση.
  • Αλήθεια υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι; Όχι είναι η απάντηση.
  • Αλήθεια τα δημοτικά συμβούλια και το περιφερειακό συμβούλιο έχουν λάβει μέρος στην όλη διαδικασία διαβούλευσης; Έχουν γνώση για τα όσα αποφασίστηκαν ερήμην των τοπικών κοινωνιών;  Όχι είναι η απάντηση.
  • Αλήθεια οι έχοντες την απόλυτη ευθύνη για την καταστροφή της βόρειας Εύβοιας, νομίζουν ότι θα μας ξεγελάσουν με τα προεκλογικά τους τερτίπια; Κάνουν λάθος, είναι η απάντηση.
  • Αλήθεια αυτοί που έφεραν τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν τους κάτοικους της βόρειας Εύβοιας πιστεύουν ότι ξεχάσαμε; Κάνουν μεγάλο λάθος, είναι η απάντηση.
  • Αλήθεια κυβέρνηση και περιφέρεια πιστεύουν ότι απευθύνονται σε επιλήσμονες; Πιστεύουν ότι είδαμε την καταστροφή μας ως ευκαιρία; Κάνουν τεράστιο λάθος, είναι η απάντηση.

Οι Βορειοευβοιώτες την απάντησή τους στην κοροϊδία, στον εμπαιγμό, στην περιφρόνηση θεσμών και ανθρώπων, θα τη δώσουν σύντομα στις κάλπες και ελπίζω να είναι ηχηρή!

Για εμάς, από το ”Εντολή μη κατάσβεσης” έως το “Ευχαριστούμε την κυβέρνηση για την άριστη συνεργασία”, δεν είναι μικρή η απόσταση ούτε ένα τσιγάρο δρόμος! Είναι δυστυχώς η απόδειξη της ανεπάρκειας και της πλήρους υποταγής!

Εξάλλου “η Εύβοια ούτε ξεχνά ούτε συγχωρεί”, όπως έλεγε και κάποιος από τους συμμετέχοντες στη χθεσινή σύσκεψη.

Οι Ευβοιώτες  ευτυχώς διαθέτουν και νου και κρίση!

Οσονούπω θα γίνουν και οι λογαριασμοί…

ΥΓ. Θα επανέλθουμε με επίκαιρη ερώτηση στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου».