Τη Δευτέρα 21-10-19, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς, όπου συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα 22 προγραμματισμένα θέματα ημερησίας διάταξης.

Η παράταξη της «Στερεάς…Υπεροχής!» κατέθεσε επιπλέον 4 επίκαιρες ερωτήσεις, σχετικά με το πρώην κτήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας, τη στήριξη των πανεπιστημιακών σχολών, την ένταξη μελετών Νοσοκομείου, του ΕΠΑΛ και του Πολιτιστικού Κέντρου στη Φωκίδα καθώς και ψήφισμα στήριξης του ΚΕΘΕΑ, που βάλλεται μετά από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατατέθηκε προ ημερών, ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δελτίο τύπου της, η παράταξη σύσσωμη υπερψήφισε τα θέματα, που ξεκάθαρα λειτουργούν προς το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα καταψήφισε θέματα που χρήζουν περισσότερης διερεύνησης και διαφάνειας, όπως τα ταμειακά διαθέσιμα, η επαναλαμβανόμενη πρόσληψη 2μηνιτων. Έντονα συζητήθηκε το θέμα του ΟΠΑΣΤΕ (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς) με την παράταξη και τον επικεφαλής κ. Αναγνωστάκη να ζητούν απολογισμό πεπραγμένων και οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία του, καθώς και το ζήτημα παροχής γευμάτων σε σχολεία της Περιφέρειας. Στο συγκεκριμένο θέμα η παράταξη ζήτησε αύξηση του προϋπολογισμού ώστε να καλύπτονται περισσότερα σχολεία και απαίτησε δικαιότερη κατανομή στις ωφελούμενες περιοχές.

Ιδιαίτερη συζήτηση αποτέλεσε η σύσταση επιτροπής για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό. Σε κλίμα συναινετικό, συμφωνήθηκε ο ρόλος και η ευχέρεια της επιτροπής στη διαχείριση του ζητήματος καθώς και ο ορισμός εκπροσώπων. Η παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!», συμμετέχει με δύο περιφερειακούς της Συμβούλους την κα Ακριώτου από την Εύβοια και τον κ.  Λάμπου από τη Φθιώτιδα.

Ως παράδοξο στη λειτουργία του οργάνου, η ‘Στερεά Υπεροχής’, σημειώνει ότι σε ψηφοφορία που αφορούσε σε τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, (σχετικά με την υλοποίηση έκθεσης!), η εισήγηση έλαβε 19 θετικές ψήφους έναντι 27 αρνητικών κι όμως έγινε απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ τονίζει κλείνοντας ότι «προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η νέα κυβέρνηση τη Δημοκρατία και τη συλλογική λειτουργία των οργάνων της αυτοδιοίκησης!»