Με αφορμή την 35η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 31.10.2017 στην αίθουσα τελετών του ΕΚΠΑ, παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης, ενώ το ‘παρών’ έδωσαν και διακεκριμένοι  επιστήμονες  που διατέλεσαν Πρόεδροι του ΟΑΣΠ ή στελέχωσαν τις Επιστημονικές Επιτροπές του Οργανισμού και πλήθος εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και πλήθους κόσμου.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Αθανάσιος Δημόπουλος ανέδειξε την άρρηκτη σύνδεση του Πανεπιστημίου με τον Οργανισμό καθώς σημαντικές πανεπιστημιακές προσωπικότητες διετέλεσαν Πρόεδροί του και δεκάδες επιστήμονες πλαισιώνουν τις Επιστημονικές Επιτροπές, οι οποίες διαμορφώνουν κανονιστικές διατάξεις και θεσμικό πλαίσιο.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης επεσήμανε τη σημαντικότητα του Οργανισμού για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας.

Στην επιχειρησιακή, εκπαιδευτική και ερευνητική δράση του ΟΑΣΠ αναφέρθηκε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και νυν Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιος Λέκκας, με αναφορά στα σεισμικά γεγονότα της τελευταίας 4ετίας και δίνοντας στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του έργου του Οργανισμού, που καθιστά την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο, χώρα με τις λιγότερες ανθρώπινες και οικονομικές απώλειες και με υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας.

Στην εκδήλωση διαπιστώθηκε ότι ο όγκος του παραγόμενου έργου καθιστά τη χώρα πρωτοπόρο σε θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων.