Το μνημόνιο συνεργασίας και οι συναντήσεις με Υπουργούς

Σε αποστολή στην Κύπρο βρίσκεται ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2021 μαζί με τους Δημάρχους των Κεντρικών και Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Μετσόβου, Μετεώρων, Αργιθέας, Πύλης, Μουζακίου, Αμφιλοχίας και Λίμνης Πλαστήρα. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Αγράφων, Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων με το Ινστιτούτο Mouth Med όπου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο σε ειδικά αφιερωμένη τελετή, ενώ η ομάδα θα επισκέφθηκε και την προστατευόμενη περιοχή του όρους Τροόδους.

Το εν λόγω μνημόνιο έχει σκοπό να αναδείξει ακόμη περισσότερο μεταξύ των άλλων Δήμων και τον Δήμο Αγράφων, κάνοντάς τον ευρύτερο γνωστό για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος του. Επίσης σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε αυτή την αποστολή και συγκεκριμένα με τον Υπουργό Γεωργίας και με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ορεινό όγκο του όρους Τροόδους.


Συγκεκριμένα, το μνημόνιο συνεργασίας για τις ορεινές περιοχές μεταξύ του ινστιτούτου MountMed και των προαναφερθέντων Δημάρχων, υπογράφηκε χθες Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, στην Κύπρο, στο όρος Τρόοδος. Η τελετή έγινε παρουσία της – υπό τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη- Επιτρόπου Περιβάλλοντος κυρίας Κλέλιας Βασιλείου, του Κοινοτάρχη κ. Λάμπρου  Λάμπρου αλλά και του ανθρώπου που οραματίστηκε και είχε την στήριξη του Ιδρύματος Γιαννάκη Παπαδούρη.
Μια συνεργασία που αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη και προστασία
των ορεινών κοινοτήτων, προωθώντας προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης αλλά
και προσφέροντας επιστημονικές γνώσεις, καινοτόμες πρακτικές και
υπηρεσίες σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.