Στην έκθεση 29η AGROTICA 2022 που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στη μεγαλύτερη έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμών και εφοδίων της Ελληνικής επικράτειας που αναμφισβήτητα συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, γεγονός που υποδηλώνεται από τον αριθμό και το μέγεθος των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, φιλοξενήθηκαν προϊόντα που παράγονται στη στερεοελλαδίτικη γη στο εντυπωσιακό σε δομή περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας ένα ευχάριστο συναίσθημα φιλοξενίας στους πολυάριθμους επισκέπτες του.

Τα στελέχη του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνέβαλαν καθοριστικά στην οργάνωση και στο σχεδιασμό της παρουσίας των Στερεοελλαδίτικων επιχειρήσεων στην 29η έκθεση AGROTICA 2022.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κος Ευάγγελος Κούκουζας δήλωσε «η έκθεση AGROTICA 2022 αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εκθέσεων που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και του αγροδιατροφικού κλάδου εν γένει. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Φάνης Σπανός πρώτος δίνει το έναυσμα της στήριξης των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου ως κύριου πυλώνα της βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον επιχειρηματία που μας κάνει υπερήφανους μέσα από την ποιότητα της δουλειάς του και των προϊόντων του. Θα είμαστε πάντα εκεί, δίπλα στον παραγωγό και καλλιεργητή για να τον στηρίξουμε, ώστε να μεγαλώσει την επιχείρηση του».

Στην Έκθεση συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής – Δασικής πολιτικής & Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή.