Στον κινηματογράφο η ζωή του Αγραφιώτη ήρωα Αντώνη Μακρυγιάννη – Κατσαντώνη.

0
1838

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Θύμιου Καραΐσκου με θεσμούς και φορείς για τη συζήτηση της δημιουργίας κινηματογραφικής ταινίας για τη ζωή και τη δράση του Αγραφιώτη Σαρακατσάνου Πολέμαρχου Αντώνη Μακρυγιάννη – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, μια πρωτοβουλία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων. Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Γιώργος Μουτσιάνας, η οποία υλοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Γιώργου Μουτσιάνα, των Αγραφιωτών κ.κ Κώστα Μπουμπουρή, Ηλία Μπουμπουρή και Δημητρίου Πέγκα, το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας, καθώς και εκπροσώπων Συλλόγων Σαρακατσαναίων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε αρχικά και για λίγα λεπτά και ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος.
Ο Δήμαρχος Αγράφων, λαμβάνοντας τον λόγο στην συζήτηση απαίτησε στην υπό δημιουργία κινηματογραφική ταινία «…να αποτυπωθούν χαρακτηριστικά τα ιστορικά γεγονότα με εγκυρότητα, αξιοπιστία και ακρίβεια… πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφευχθούν προχειρότητες και ερασιτεχνισμοί», ο ίδιος στην συνέχεια υποσχέθηκε: «…επειδή η ζωή και η δράση του ήρωα – κυρίως – ήταν στα βουνά των Αγράφων, ο Δήμος Αγράφων θα συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την υλοποίησή της».
Επίσης, το λόγο πήραν οι κ.κ. Κώστας και Ηλίας Μπουμπουρής, δύο από τους πρωτεργάτες των εκδηλώσεων Κατσαντώνεια, που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στον Ιστορικό Μάραθο οι οποίοι για χρόνια ασχολούνται με τη ζωή και τη δράση του Μαραθιώτη ήρωα, όπου στάθηκαν κυρίως στα ακριβή ιστορικά γεγονότα και όπως αυτά αποτυπώνονται στη σχετική και πρωτίστως έγκυρη βιβλιογραφία.
Στη συνάντηση βρέθηκε και εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής WCA Production A.E. κα Βίκυ Νικολάου, η οποία εξήγησε τη σκηνοθετική προσέγγιση της ταινίας, που θα στηρίζεται αποκλειστικά στην ιστορική έρευνα.
Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και η σύσταση επιτροπής, η οποία θα είναι υπεύθυνη για το σενάριο της υπό διαμόρφωση κινηματογραφικής ιστορικής ταινίας.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Καραΐσκος, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της πρωτοβουλίας αυτής, τόνισε «…η Π.Ε Φθιώτιδας είναι πρόθυμη να συνδράμει το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας, στην υλοποίησή της».