Στο πλευρό του Καρδαμπίκη, Κατσιφός και Παπαθανάσης

4322

Οι διαφωνούντες με τον Μπαμπαλή, θα είναι υποψήφιοι με τη ‘Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων’

Αποκλειστικά όλα τα πρώτα ονόματα

Όπως φαίνεται ο συνδυασμός ‘Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων’ με επικεφαλής τον Αλέξη Καρδαμπίκη, κινείται μεθοδικά ώστε να κλείσει το ψηφοδέλτιό του.

Ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης το πρόγραμμα, που σύμφωνα με τον κ. Καρδαμπίκη, βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών  και δίνει προοπτική ανάπτυξης στον πολύπαθο Δήμο των Αγράφων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ο επικεφαλής του συνδυασμού προς το παρόν κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του, για το που θα στοχεύει,  παρότι φαίνεται ότι μιλά καθημερινά με τους μόνιμους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεργάζεται με την Πανεπιστημιακή κοινότητα, με στελέχη  υπουργείων και οργανισμών, με φορείς , συλλόγους , με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης,  επιχειρηματίες που έχουν την πρόθεση να επενδύσουν  στην περιοχή κοκ.  Αυτό που λέει τακτικά στους συνομιλητές του είναι: «Βάζουμε τέλος στη στασιμότητα, στις έριδες και στην παρακμή. Έχουμε μόνο μια δυνατότητα. Να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει το δε μπορούμε. Ενωμένα μπορούμε.  Πριν και μετά τις εκλογές, οφείλουμε να είμαστε όλοι  μαζί,  τουλάχιστον  για τα αυτονόητα. Όσον αφορά την στελέχωση του ψηφοδελτίου θα απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν εμπειρία, αλλά και νέους που πλημμυρίζουν από ιδέες, ορμή και όρεξη για δουλειά».

12 τα πρώτα ονόματα – 6 οι ενεργοί δημοτικοί σύμβουλοι

«Ναι, είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι από τον κ. Μπαμπαλή…»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού, η μεγάλη είδηση για το Δήμο Αγράφων είναι ότι με το συνδυασμό του κ. Καρδαμπίκη, θέτουν υποψηφιότητα και σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, μια ομάδα ενεργών δημοτικών συμβούλων, που εκλέχτηκαν με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου, Θεόδωρου Μπαμπαλή, αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας τους εξέφρασαν σθεναρή αντίδραση και διαφωνία με την πολιτική της δημοτικής αρχής, ώστε άλλοι να βρίσκονται συνεχώς απέναντι στον κ. Μπαμπαλή και άλλοι να αποσχισθούν εντελώς από την παράταξη και να ανεξαρτητοποιηθούν. Ο λόγος, βέβαια, κυρίως για τον κατά πολύ αντιδρώντα κ. Βαγγέλη Κατσιφό και τον πλέον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Γρηγόρη Παπαθανάση. Φυσικά και πολλά άλλα είναι τα ονόματα που συζητούνται, ότι θα κατέβουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τη Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων.

Ο Ευρυτανικός Παλμός πρώτος δημοσιεύει τα πρώτα 12 ονόματα του συνδυασμού του Αλέξη Καρδαμπίκη:

  1. Γρηγόρης  Παπαθανάσης

Δημοτικός Σύμβουλος ,Πρώην αντιδήμαρχος Αγραφων, εκπαιδευτικός απο τη Σιβίστα

  • Ευάγγελος Κατσιφός

Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος,  Οικονομολόγος, στέλεχος της ΑΤΕ, απο τη Βαρβαριάδα

  • Χρυσαφογεώργος Λάμπρος

Οικονομολόγος -Εκπαιδευτικός, στέλεχος του Παρακαταθηκών και Δανείων, από την Πρασιά

  • Βηλαέτης Δημήτρης

Επιχειρηματίας, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Αγράφων απο το Λογγίτσι

  • Ξυραφάκης Παναγιώτης

   Επιχειρηματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγράφων, απο την Ιτέα

  • Μάκκας Ηλίας

Δημ. Υπάλληλος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Βίνιανης, απο την Κρέντη

  • Μάκκας Ευαγγελος

Μηχανικός έργων, από την Κρέντη

  • Κουτσοθανάσης Ανδρέας

Φωτογράφος, από το Νιοχώρι Επισκοπής και τη Βελαώρα

  • Ζαχαράκης Παναγιώτης

Επιχειρηματίας, πρώην Αντιδήμαρχος Αγράφων

  1. Ρεσίτη Τσίπρα Δέσποινα

Δημ. Υπάλληλος από τα Χρύσοβα – Βούλπη

  1. Αθανασίου Γιώργος

     Νέος κτηνοτρόφος, από τη Βελαώρα

12. Μπράζιας Παναγιώτης

      Μελισσοκόμος – Κτηνοτρόφος από το Ραπτόπουλο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ομάδα των έξι ενεργών δημοτικών συμβούλων, που φέρεται να επιλέγουν ως  δήμαρχο Αγράφων τον Αλέξη Καρδαμπίκη, δηλώνουν:

“Ναι, είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι από τον κ. Μπαμπαλή. Πνευματικά, ηθικά, διοικητικά, διαχειριστικά, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, αλλά υπήρξε αρνητικός στις σοβαρές αρχές & αξίες και στις πρακτικές θέσεις μας. Όπως, στη συνεργασία μαζί του  και συνεννόηση για το καλό του δήμου, στο σεβασμό και συνοχή μεταξύ μας, στην τιμιότητα και διαφάνεια, στην ισονομία και αλληλεγγύη στους πολίτες, στην προστασία της φύσης και στην πραγματική ανάπτυξη, στο σεβασμό των νεότερων ιστορικών συμβόλων και της ιστορίας των Αγράφων. Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση”.