Αντιμέτωπος με σειρά καταγγελιών έρχεται ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Δημήτρης Καρατσίκης, αλλά και το Νοσοκομείο Καρπενησίου γενικότερα, τόσο με βολές της αντιπολίτευσης «Αλλαγή Πορείας 2020», όσο και της ΟΕΝΓΕ σχετικά με θέματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου, τις άδειες του προσωπικού, αλλά και την «αυταρχική συμπεριφορά του Διοικητή», όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.
Αναλυτικότερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει τα εξής: «Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου Καρπενησίου με τις πλάτες και την κάλυψη του διοικητή της 5ης ΥΠΕ.
Ορισμένα παραδείγματα: 1. Ασκείται πειθαρχική δίωξη σε γιατρό επειδή επισήμανε δημόσια διάφορα θέματα. Χαρακτηριστικό είναι πως στο έγγραφο της ΕΔΕ που υπογράφεται από τον διοικητή του νοσοκομείου το πρώτο σημείο που καταλογίζεται ως «πειθαρχικό παράπτωμα» είναι η επισήμανση της γιατρού για την επιμονή της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ να εφαρμόζει την απαράδεκτη διάταξη για διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές, δηλαδή καταλογίζεται ως πειθαρχικό παράπτωμα το ότι η γιατρός απλά επανέλαβε την ίδια καταγγελία που είχε γίνει δημοσίως τόσο από την ΟΕΝΓΕ όσο και από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλίας. 2. Η διοίκηση χειρίζεται θέματα που αφορούν αναρρωτικές και κανονικές άδειες γιατρών με ανισότιμο και ρουσφετολογικό τρόπο. 3.Υπάρχει καθεστώς συχνών αντιδεοντολογικών παρεμβάσεων του διοικητή σε θέματα αμιγώς ιατρικά. 4. Υπάρχουν έκνομες και αυταρχικές παρεμβάσεις ακόμα και από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ στα προγράμματα εφημερευόντων ιατρών τα οποία έχουν ήδη προεγκριθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο. Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα αλλιώς αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τα παραπάνω».

Η «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» για το Νοσοκομείο Καρπενησίου
Με αφορμή τη διαμαρτυρία της ΟΕΝΓΕ η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου «Αλλαγή Πορείας», τοποθετείται για τα προβλήματα που έχει διαχρονικά το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Το περασμένο διάστημα πολύς λόγος έγινε αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Αφορμή, στάθηκε η επιστολή – καταγγελία που έστειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προς τον υπουργό υγείας η οποία κοινοποιήθηκε προς άπαντες υπευθύνους και συλλογικά όργανα. Είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζουν προβλήματα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου; Όχι. Το αντίθετο μάλιστα, αυτά τείνουν να παγιώνονται και να σχηματίζουν μια προβληματική εικόνα για την οποία ουδείς θα πρέπει να είναι υπερήφανος. Ο συνδυασμός μας προσπάθησε να φέρει στην επιφάνεια όλες αυτές τις καθημερινές αδυναμίες που δεν αφήνουν τους υγειονομικούς μας να συνεχίσουν τη μάχη που τόσο φιλότιμα δίνουν κατά της πανδημίας και όχι μόνο. Ωστόσο, τότε, συντεταγμένα ένα ολόκληρο σύστημα, προσπάθησε να μας πείσει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, χαρακτηρίζοντας μας αδιάβαστους. Τώρα, με αφορμή την καταγγελία της Ομοσπονδίας αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν και κατ’ επέκταση την τοποθέτηση των αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Είμαστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά, θα επιχειρηθεί μια προσπάθεια συγκάλυψης των προβλημάτων και ωραιοποίησης της κατάστασης. Εμείς, διαφωνούμε κάθετα με αυτό και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει μια μεγάλη και σοβαρή κουβέντα όλων των εμπλεκομένων πλευρών, γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρπενησίου. Είμαστε, πεπεισμένοι ότι προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η καταγγελία της Ομοσπονδίας. Τέλος, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα χειροκροτήματα, οι βραβεύσεις και τα ευχολόγια προς τους υγειονομικούς όχι απλά δεν αρκούν αλλά είναι και υποκριτικά, καθώς τα προβλήματα στην καθημερινή τους μάχη είναι πολλά και σημαντικά. Εμείς, τις επόμενες μέρες θα επισκεφτούμε επίσημα το Νοσοκομείο Καρπενησίου και θα συζητήσουμε με τη διοίκηση, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό, αναλαμβάνοντας έτσι πρωτοβουλία, ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ορθώνουν εμπόδια στο σοβαρό έργο που επιτελούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.»

Η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρπενησίου Δημήτρη Καρατσίκη
Ο Ευρυτανικός Παλμός επικοινώνησε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, κ. Δημήτρη Καρατσίκη, ο οποίος εκφράζει την πικρία του και απαντά για τις καταγγελίες:
«Θέλω να εκφράσω την πικρία μου και το παράπονό μου γιατί ο ΟΕΝΓΕ που είναι ένα δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των ιατρών θα έπρεπε να έχει πάρει και την άποψη του πρωτοβάθμιου οργάνου, της Ένωσης των ιατρών, του Νοσοκομείου μας και του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, ακόμη και του σωματείου. Για εκείνο που εγώ έχω κατηγορηθεί για όσες θέσεις ευθύνης είχα αναλάβει έως τώρα και σαν Δήμαρχος και τώρα σαν Διοικητής είναι ότι είμαι ιδιαίτερα μαλακός και δεν είμαι τυπικός, αυστηρός και υπηρεσιακός, δηλαδή είμαι το αντίθετο από αυτό το οποίο μου καταγγέλλεται. Εγώ ήμουν γιατρός εδώ σαράντα χρόνια, τους ανθρώπους τους βλέπω ως συνεργάτες, ήμουν οπότε ο τελευταίος που θα πει ποιος θα πάρει τελευταίος άδεια ή θα είχα την όποια παρέμβαση. Αυτό το πράγμα θα όφειλαν να το ρωτήσουν πριν κάνουν την όποια καταγγελία. Αυτό είναι το παράπονο το οποίο εκφράζω. Από εκεί και πέρα ας έρθουν να ελέγξουν να δουν αν εγώ είχα την όποια παρέμβαση σχετικά με τις άδειες, αλλά και με οτιδήποτε άλλο».