Στο 75% οι επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019

2373

Επιτυχίες και στην Ευρυτανία
Μεγάλο είναι και φέτος το ποσοστό των υποψηφίων που κατάφερε να εισαχθεί σε κάποια σχολή, καθώς οι φετινές βάσεις σημείωσαν μεγάλη πτώση, ως αποτέλεσμα λίγοι να είναι αυτοί που δεν πέτυχαν την εισαγωγή του σε κάποιο τμήμα. Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως σε συνέντευξή της στο σταθμό του ΣΚΑΙ από τους 104.000 υποψήφιους, οι 80.000 κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εξ αυτών, περίπου ένας στους τέσσερις (23%) περνά στη σχολή πρώτης προτίμησης. Όσον αφορά την Ευρυτανία, από τα 134 Ευρυτανόπουλα που έδωσαν φέτος εξετάσεις, 84 ήταν οι επιτυχόντες που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα μερικοί εξ αυτών σε υψηλόβαθμες σχολές, μένοντας ‘’εκτός’’ περίπου 50 Ευρυτάνες υποψήφιοι.
Οι σχολές που εισήχθησαν τα Ευρυτανόπουλα
Αναλυτικότερα, οι σχολές στις οποίες εισάγονται οι Ευρυτάνες υποψήφιοι των πανελληνίων 2019 είναι οι εξής:
Από το Ραπτόπουλο τέσσερις μαθητές θα φοιτήσουν στις σχολές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ), ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΓΡΕΒΕΝΑ), ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΛΑΡΙΣΑ), ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ).
Από τα Φουρνά δύο μαθητές θα φοιτήσουν στο ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στην Αλεξανδρούπολη και στη Ρόδο.
Από τη Δυτική Φραγκίστα ένας μαθητής θα φοιτήσει στο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΡΙΠΟΛΗ)
Από το ΕΠΑΛ Καρπενησίου δεκαπέντε μαθητές θα φοιτήσουν σε σχολές όπως: ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ), ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΛΑΜΙΑ), ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ), ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ), ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ) κλπ.
Από το Κερασοχώρι τρεις μαθητές θα φοιτήσουν στα τμήματα: ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ), ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
Από τη Γρανίτσα δύο μαθητές θα φοιτήσουν στο τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (ΠΑΤΡΑ) και στο τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΥΡΟΣ)
Από το Καρπενήσι εβδομήντα είναι οι μαθητές που θα φοιτήσουν σε σχολές όπως: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ), ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΒΟΛΟΣ), ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΑΙΓΑΛΕΩ), ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Σ.Μ.Υ.Ν.), ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ), ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ), ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ), ΝΟΜΙΚΗΣ , ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ), ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ), ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ), ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΞΑΝΘΗ), ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) κλπ.