Τι ζητά ο Δήμαρχος Αγράφων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 στα γραφεία της Περιφέρειας στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης. Ο Δήμαρχος  Αγράφων ζήτησε την υιοθέτηση του σχεδίου ολοκληρωμένης παρέμβασης σε θέματα Υγείας στην περιοχή των Αγράφων, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τον συγκεκριμένο Δήμο. Ο κ. Πατούλης δεσμεύθηκε πως θα είναι αρωγός και θα κάνει ότι μπορεί μέσα από το Δίκτυο για να υλοποιηθεί το καινοτόμο πρόγραμμα για την Υγεία που εκπόνησε ο Δήμος Αγράφων, διότι στηρίζει το όραμά του Δήμου για καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών.

Τι περιλαμβάνει το αίτημα Καρδαμπίκη

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης έθεσε τα εξής αιτήματα:

Να αναλάβει ο Δήμος όλες εκείνες τις αναγκαίες υπηρεσίες που μαζί με τις Κρατικές Δομές και Υπηρεσίες θα έδιναν ένα ανεκτό σήμερα σύστημα προαγωγής της Υγείας, πρόληψης και αντιμετώπισης των παθήσεων των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα σε θέματα Δημόσιας Υγείας που η σπουδαιότητα  της έγινε κατανοητή από όλους στις μέρες μας.

Στο σχέδιο προβλέπεται  μεταξύ άλλων: Η δημιουργία γραφείου Υγείας στην έδρα του Δήμου και η στελέχωση του με υπεύθυνο υπαλλήλου εκ του προσωπικού του Δήμου εκπαιδευμένου σε θέματα Πληροφορικής Υγείας.

Τη συνεργασία με ιατρό ειδικότητας Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής, επιστημονικά υπεύθυνου για το όλο πρόγραμμα.

Τη δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου Υγείας για όλους τους πολίτες που θα έλθουν σε επαφή με τις Υπηρεσίες Υγείας του Δήμου.

Τη συνεργασία με ιδιωτικές  εργαστηριακές  μικροβιολογικές και απεικονιστικές μονάδες.

Την περιοδική εβδομαδιαία επίσκεψη σε περιοχή του Δήμου ούτως ώστε σε ένα μήνα να καλύπτεται όλος ο Δήμος από Ομάδα Υγείας που θα αποτελείται από τον υπεύθυνο ιατρό και προσωπικό από το συμβαλλόμενο εργαστήριο. Η Ομάδα Υγείας θα συνεργάζεται με τις κρατικές δυνατότητες, δηλαδή θα εξετάζει ασθενείς, θα καταγράφει ιστορικά και αναγκαίες ενέργειες, θα προγραμματίζει ιατρικές εξετάσεις και πράξεις και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει επί τόπου αιμοληψίες. Όλες αυτές οι ενέργειες θα αποτυπώνονται στον Ηλεκτρονικό Φάκελο του ασθενούς που θα δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου. Οι ασθενείς θα ενημερώνονται αυθημερόν για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, εκμεταλλευόμενοι τις  δυνατότητες της τεχνολογίας και με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα. Το όλο πρόγραμμα θα  διασυνδέεται ηλεκτρονικά με μεγάλο ιατρικό κέντρο – Νοσοκομείο, κρατικό ή ιδιωτικό, κάτω από την επιστημονική επίβλεψη  του οποίου θα λειτουργεί.