ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Μέρα Αγώνα και Αλληλεγγύης των εργατών όλου του κόσμου

Κάλεσμα για απεργία στις 6 Μαΐου, απευθύνει το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Ευρυτανίας και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η φετινή Πρωτομαγιά δεν μπορεί να είναι μια ακόμα ημέρα αργίας όπως επιδιώκει η κυβέρνηση μεταθέτοντας τον επίσημο εορτασμό για την Τρίτη του Πάσχα.

Ειδικά φέτος, οι εργαζόμενοι της χώρας μας, τιμούν την θυσία των εργατών του Σικάγο και τόσων άλλων ηρώων της εργατικής τάξης διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη των ιδιωτικών δομών για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, πρόσβαση σε όλα τα ασφαλή εμβόλια και φάρμακα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην πληρώσουν ξανά την κρίση, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ζητάνε μέτρα προστασίας για τους ανέργους, μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.

Ο ΣΥΠΕΕ ζητά κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό. Να καλυφθούν οι απώλειες εισοδήματος από την αρχή της κρίσης. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού και σύνταξης.

Ο ΣΥΠΕΕ δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στο καινούριο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο, νομιμοποιεί και ενθαρρύνει τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και εν γένει στην συνδικαλιστική δράση.

Με αυτό το νομοσχέδιο επιβεβαιώνουν και πάλι ότι θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο κεφάλι, φιμωμένους και φοβισμένους, να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων. Και όποιος σήμερα νομίζει ότι «δεν τον αφορά» να ξέρει ότι θα έρθει και η σειρά του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο ΣΥΠΕΕ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία της 6ης Μάη που έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, η ΟΣΥΑΠΕ, δεκάδες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Καλεί τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων της Ευρυτανίας σε διοργάνωση κοινής απεργιακής συγκέντρωσης  την Πέμπτη 6 Μάη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου.»