Σύνδεση Νεράιδας-Χιονοδρομικού Κέντρου & Ανάπλαση Ξηριά. Δυο μεγάλα έργα προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ δημοπρατεί ο Δήμος Καρπενησίου

7486

Δύο μεγάλα έργα δημοπρατούνται για τον Δήμο Καρπενησίου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου. Τα έργα μελετήθηκαν εξ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου, Αρχιτέκτονα κ. Γιάννη Πανόπουλο και έτυχαν χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το πρώτο έργο προϋπολογισμού 1.506.000 € ( με ΦΠΑ), αφορά την ολοκλήρωση δύο οδών, της οδού Ζέρβα και τη σύνδεση της Νεράιδας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου παρακάμπτοντας  και αποσυμφορίζοντας κυκλοφοριακά την πόλη και βοηθώντας την πιο εύκολη διέλευση των οχημάτων προς το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Το άλλο έργο, προϋπολογισμού 2.280.000 € ( με ΦΠΑ), αφορά την ανάπλαση της περιοχής του Προφήτη Ηλία με την ανακατασκευή τριών πλατειών και τη διασύνδεση  του Προφήτη Ηλία με την ανάπλαση της πόλης του Καρπενησίου.

Και τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018. 

Στόχος του Δήμου Καρπενησίου είναι να ενοποιήσει και αναβαθμισμένη να διασυνδέσει την περιοχή του Προφήτη Ηλία με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ενώ και για τα δύο έργα η δημοτική αρχή ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιό.