Τέλη κυκλοφορίας 2019: στα μέσα Νοεμβρίου θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια

2039

Παρά τις ανακοινώσεις για αλλαγή στο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων, τελικά και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση, με το συνολικό ποσό που θα πληρώσουν οι κάτοχοι Ι.Χ. ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος .

Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet «Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων» στην ιστοσελίδα www.aade.gr και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα

Συμπληρώστε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

Συμπληρώστε τον αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας

Επιλέγετε «Αναζήτηση»

Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανατσοπούλου στην ΕΡΤ «δεν υπάρχει οικονομικός χώρος για την αλλαγή των τελών κυκλοφορίας . Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ελαφρύνσεις ». «Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε τα τέλη κυκλοφορίας. Πήραμε το δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε για να δώσουμε κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις. Αποφασίζει ότι αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι συγκεκριμένες, τις οποίες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις σε αυτή τη φάση. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε », πρόσθεσε η κ. Παπανάτσιου.