Χρόνος προετοιμασίας: 30’ |Χρόνος μαγειρέματος: 15’ | Μερίδες: 4

Υλικά

160 gr φρέσκα μανιτάρια της επιλογής σας

1 κ.σ Μορχέλες αφυδατωμένες

½ κ.σ Πορτσίνι αφυδατωμένα

150 ml ζωμός κότας ή λαχανικών

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ φρέσκο φασκόμηλο & 1 κ.σ μαϊντανός

1½ κ.σ ωμά φουντούκια

1 μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι

1 ½ κ.σ κατσικίσιο τυρί

½ κ.σ τριμμένη Παρμεζάνα

Βούτυρο & Ελαιόλαδο

Αλάτι

½ κ.γ Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα αφυδατωμένα μανιτάρια μέσα σε ένα φλυτζάνι και καλύψτε τα με καυτό νερό για τουλάχιστον μισή ώρα. Χοντροκόψτε τα φρέσκα μανιτάρια, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά τσίλι. Θρυμματίστε τα ωμά φουντούκια χωρίς όμως να τα κάνετε σκόνη. Βράστε τις ταλιατέλες στο επιθυμητό επίπεδο και σουρώστε. Καλό θα είναι να μην τις βράστε μέχρι το τελικό στάδιο, μιας και το μαγείρεμα τους θα συνεχιστεί ελαφρώς στο τηγάνι. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφού κάψει συμπληρώστε με τα τεμαχισμένα μανιτάρια. Ροδίστε ελαφρώς χωρίς να τα ανακατεύετε ιδιαίτερα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε 2 κ.γ βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Περιμένετε να κάψει και προσθέστε τα τεμαχισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τεμαχισμένο σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά τσίλι τις 2 κ.σ φασκόμηλο και τα θρυμματισμένα φουντούκια. Ροδίστε ελαφρώς. Προσθέστε τα αφυδατωμένα μανιτάρια μαζί με το νερό τους και τα 150 ml ζωμού κότας ή λαχανικών. Αλατίστε και προσθέστε τη γλυκιά πάπρικα. Μόλις πάρουν βράση τα υγρά μέσα στο τηγάνι συμπληρώστε με τις ταλιατέλες και τα ροδισμένα φρέσκα μανιτάρια. Αναμείξτε καλά και προσθέστε τη ½ κ.σ τριμμένη παρμεζάνα και 1 κ.γ βούτυρο. Ανακατέψτε καλά και περιμένετε να μείνουν ελάχιστα υγρά μέσα στο τηγάνι. Αποσύρετε το τηγάνι από την εστία και προσθέστε το κατσικίσιο τυρί το οποίο καλό θα ήταν να το βρείτε σε κρεμώδη μορφή.

Πηγή: www.cookingrhythms.com