Τα αδέλφια μας οι Σλαβομακεδόνες

7093

Χρονογραφήματα

 Γράφει o Αλέξανδρος Χουλιαράς

Μια επιλογή των σκοτεινών Διεθνών Κέντρων Εξουσίας, με μπροστάρισσα τις ΗΠΑ, είναι να οξύνουν τις όποιες εθνικές αντιθέσεις, για να μπορούν όποτε θέλουν να προκαλούν πολεμικές συρράξεις.  Οι εθνικο(παρα)φρονικοί κρωγμοί και οι καρναβαλικές λαοσυνάξεις αυτόν τον πολιτικό στόχο υπηρετούν, γι’ αυτό και είναι καταδικαστέες. Εν προκειμένω, πολύ θα ήθελαν οι ιέρακες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ένα Ισραήλ στα Βαλκάνια. Και το κράτος των Σκοπίων έχει τις ανάλογες προδιαγραφές.

Μια άλλη επιλογή -κι αυτή των Διεθνών Κέντρων Εξουσίας- είναι η Ευρώπη των λαών, με ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, των ιδεών, των αξιών και των εμπορευμάτων. Τούτη η πολιτική δεν χτίζεται με εθνικιστικά παραληρήματα και γελοίες μιμητικές συμπεριφορές παρωχημένων εποχών, παρά οικοδομείται στη βάση αυτών που μας ενώνουν και των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αγάπης.

Οι δυο αυτές πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν εξίσου πετυχημένα μεταξύ ημών των Ελλήνων των Αθηνών και των Σλαβομακεδόνων των Σκοπίων. Βρισκόμαστε ακόμα στο ιστορικό σταυροδρόμι. Ή θα διαλέξουμε τον πρώτο δρόμο της σύγκρουσης και θα μας πάρει ο διάολος ή το δεύτερο δρόμο της συνεργασίας, ώστε να ζήσουμε εν ειρήνη και δημιουργία, εις τον μάταιον τούτον κόσμον!

Από τον 19ο αιώνα -ίσως και παλιότερα όλοι οι λαοί και οι ηγεσίες αυτών -μηδέ βέβαια εξαιρουμένων και των Σκοπιανών-  είχαν βαφτίσει την σλαβική εθνότητα της σημερινής γιουγκοσλαβικής, βουλγαρικής και ελληνικής Μακεδονίας με το όνομα Σλαβομακεδόνες.

Ο εθνικός μας ήρωας των μακεδονικών αγώνων καπετάν Κώττας των Πρεσπών, (που… δεν ήταν καθόλου κότα) ήταν Σλαβομακεδόνας και ξεψύχησε στην κρεμάλα φωνάζοντας στα σλαβομακεδόνικα «ζήτω η Ελλάδα».

Αυτό είναι το εθνικό όνομα των Σκοπιανών και -δεκαετίες τώρα- δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προβάλλεται από πουθενά. Ένα όνομα που προσδιορίζει εθνολογικά τους «Σκοπιανούς» ως Σλάβους και γεωγραφικά ως Μακεδόνες. Αυτήν την άποψη την φευγαλέα άκουσα μία και μοναδική φορά από τον Κων/νο Μητσοτάκη, γύρω στα 1990 και από τότε έγινα… μητσοτακικός. Βέβαια για να μην προβάλλεται καθόλου ίσως κάποιο λάκκο θα έχει φάβα, τον οποίο προσωπικά αγνοώ, γι΄ αυτό καλό είναι και το Βόρεια Μακεδονία, το οποίο εύλογα παροτρύνει τους Βορειομακεδόνες να ενωθούν με τα αλύτρωτα αδέλφια τους Νοτιομακεδόνες! .

Λύνοντας το ονοματολογικό οι δυο λαοί –Έλληνες και «Σκοπιανοί»- μπορούμε να πορευτούμε ειρηνικά και δημιουργικά. Εμείς θα αποκτήσουμε μια σύμμαχο χώρα, που οι πολίτες τους θα μας έχουν απόλυτη ανάγκη. Θέλουν θάλασσα, λιμάνι, παραλίες ας κοπιάσουν. Θέλουν μια γειτόνισσα αδελφή χώρα να συνεργαστούν και να οργανωθούν έξω και πέρα από το κομμουνιστικό τους παρελθόν, η Ελλάδα είναι το καλύτερο πρότυπο στην περιοχή. Θέλουν να μην τους κοροϊδεύει ο πλανήτης για τα ελληνικά σύμβολά τους (αρχαίοι Μακεδόνες, Μέγας Αλέξανδρος, σημαία κ.λπ.) ας… μάθουν όλοι ελληνικά, όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι οι Μακεδόνες!

Λέμε ότι βασικό εξαγώγιμο προϊόν μας είναι ο πολιτισμός και η ιστορία μας. Εδώ βρήκαμε έναν πολύ καλό πελάτη και τον πολεμάμε!