Ειδικοί σπηλαιολόγοι, βρέθηκαν στο Ραπτόπουλο, το βουνό Τσιούκα και τη γέφυρα της Τέμπλας, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, όπου εξερεύνησαν τα μυστικά των σπηλαίων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντίνος Μπακολίτσας και ο κ. Ευάγγελος Θώδης, ήρθαν στη Δυτική Ευρυτανία, ύστερα από πρόσκληση του κ. Θωμά Ντόκα, μόνιμου κατοίκου Ραπτοπούλου, ο οποίος στις διάφορες προσωπικές του εξερευνητικές εξορμήσεις εντόπισε τα σπήλαια.

Στην Τσιούκα εξερεύνησαν σημείο όπου βγαίνει από το έδαφος αέρας, το οποίο ήταν και το φαινόμενο που παρακίνησε τον κ. Ντόκα να τους καλέσει εξ αρχής. Οι δύο σπηλαιολόγοι που ήρθαν από το Αγρίνιο, μετά την επίσκεψή τους στα σημεία, δήλωσαν ότι θα ξαναεπισκεφτούν το χώρο  για μετρήσεις και άλλες εργασίες.

Ο κ. Ντόκας δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό για την πρωτοβουλία του:

«Ανακάλυψα ότι σε κάποιο σημείο στο Ραπτόπουλο και συγκεκριμένα στο βουνό στην Τσιούκα βγάζει αέρα και για το λόγο αυτό κάλεσα σπηλαιολόγους να δουν το θέμα. Θα πρέπει να ξανάρθουν για το συγκεκριμένο σημείο καθώς και για άλλα σημεία στην Τσιούκα που υπάρχουν σπήλαια, καθώς πολλά ήταν τα άτομα που έδειξαν πρόθυμα να μας τα υποδείξουν. Πιστεύω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα κι εφόσον δείξει όλος ο κόσμος του απαραίτητο ενδιαφέρον στο Ραπτόπουλο θα έρχεται πλέον κόσμος να δει αξιοθέατα και μνημεία της φύσης και της ιστορίας». 

Ο κ. Μπακολίτσας αναφέρει για την επίσκεψη στην περιοχή:

«Σήμερα απολαύσαμε σπηλιές στον Αχελώο, διάνοιξη στενών εισόδων, άλλων σπηλαίων στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, περπάτημα στο δάσος και άλλα πολλά καλούδια της Ευρυτανικής Γης…» 

(φωτο: Κωνσταντίνος Μπακολίτσας)