Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η Μητρόπολη Καρπενησίου

2921

Μητροπολίτης Καρπενησίου: «…Αναδεικνύουμε την προσφορά της Εκκλησίας στο χθες και το σήμερα…»

Σαράντα (40) χρόνια λειτουργίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου συμπληρώνονται το 2019 από την εγκατάσταση του πρώτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικολάου  Δρόσου την 24-2-1979. Η Μητρόπολη θέλοντας να τιμήσει το γεγονός, αποφάσισε την οργάνωση των παρακάτω εκδηλώσεων που θα περιέχουν εκδρομές σε Μονές της Ευρυτανίας αλλά και τιμητικές διακρίσεις κληρικών. Οι εκδηλώσεις θα έχουν ως εξής:

α) Διαγωνισμό με χρηματικό έπαινο για παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων Ευρυτανίας. Το θέμα για το Δημοτικό: «Χριστιανικά έθιμα του χωριού μου». Για το Γυμνάσιο :» Οι Άγιοι του χωριού μας και η σχέση μας μαζί τους».

β) Μία εκδρομή για κάθε σχολείο της Ευρυτανίας προς ένα από τους παρακάτω θρησκευτικούς προορισμούς: Μονή Προυσού, Μονή Τατάρνας, Μονή Δομιανών, Μονή Βράχας, Μονή Στάνας, Βραγγιανά (Αγ. Παρασκευή), Κορίτσα. Τα έξοδα θα καλυφθούν από την Μητρόπολη.

γ) Μία μουσική εκδηλωση.

δ) Μία εκδήλωση προς τιμήν κληρικών, οι οποίοι διακρίθηκαν για το ήθος και την προσφορά τους στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου, κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

ε) Παρόμοιες εκδηλώσεις τιμής για διακριθέντες ιερείς, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα χωριά που διακόνησαν.

στ) Ημερίδα επιστημονικού περιεχομένου, σχετιζόμενη με την Εκκλησιαστική ζωή στην Ευρυτανία του χθες και του σήμερα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό για αυτόν τον ευρηματικό τρόπο εορτασμού των 40 χρόνων της Μητρόπολης Καρπενησίου: «Πρόκειται για μια προσπάθεια μέσω της οποίας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σ’ ανθρώπους που πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία. Αναδεικνύουμε την προσφορά της Εκκλησίας στο χθες και το σήμερα. Βοηθούμε τους νέους να συνδεθούν με το παρελθόν, τις ρίζες, τα έθιμα και τις αξίες του τόπου μας».