Ιστορική στιγμή για την Ευρυτανία η επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρου την περασμένη εβδομάδα στο νομό μας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Προύσας στη Βιθυνία (σημερινή Τουρκία), βρέθηκε στην Ευρυτανία και συγκεκριμένα στον Προυσό, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, για να συμμετάσχει στον λαμπρό εορτασμό της Παναγίας της Προυσιώτισσας την περασμένη Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, όπως έγραψε αναλυτικά και αποκλειστικά ο Ευρυτανικός Παλμός στο τεύχος 768 της περασμένης εβδομάδας.

Ο Μητροπολίτης Προύσας κ. Ελπιδοφόρος

Η επίσκεψη στην Ι. Μονή Τατάρνας

Παρά το εξαιρετικά φορτωμένο του πρόγραμμα, κατά την επίσκεψή του στην Ευρυτανία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, την Τρίτη 22 Αυγούστου γύρω στις 11.30 το πρωί, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τατάρνας προκειμένου να συναντήσουν τον Ηγούμενο της Μονής  Αρχιμανδρίτη π. Δοσίθεο.

Η επίσκεψη κράτησε αρκετές ώρες καθώς ο π. Δοσίθεος είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει τους Μητροπολίτες στο Μοναστήρι και στους θησαυρούς που αυτό κρύβει, αλλά και να συζητήσουν διάφορα θέματα, με κυρίαρχο την Κωνσταντινούπολη και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, που αγαπούν τόσο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και μετά από ένα γευστικό κέρασμα φτιαγμένο ειδικά για την περίσταση από τους μοναχούς της Μονής Τατάρνας, ο Μητροπολίτης Προύσης, έδωσε στον Ηγούμενο τα δώρα που του έφερε από την Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για βιβλία που αφορούν το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και άλλα θεολογικά θέματα, δώρα που δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά ο π. Δοσίθεος.

Μετά την επίσκεψή τους στην Τατάρνα οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες έφτασαν στον Προυσό για να τελέσουν τον Εσπερινό για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας, καθώς και τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας.